DOZORRO-NEWS

Громадські експерти виступили за підвищення рівня прозорості в закупівлях оборонного держзамовлення

20.06.2019 09:27

Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони презентував Декларацію з підтримки реформи державного оборонного замовлення (ДОЗ). Відповідний документ було представлео журналістам на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

У результаті 6-місячного дослідження ДОЗ та корупційних ризиків у цій сфері, Комітет виокремив три основні рекомендації щодо впровадження реформи:

  • підвищити рівень прозорості державного оборонного замовлення шляхом надання переваги відкритим закупівлям та зменшення кількості закритих;
  • у тих випадках, де таємні закупівлі є необхідністю, забезпечити конкурентну процедуру;
  • запровадити вільний доступ виробників до державного оборонного замовлення.

«У всьому світі в країнах, які воюють, рівень закритості державно-оборонного замовлення становить 10 або максимум 20%. У нас, для порівняння, це понад 90% інформації, зокрема про державні закупівлі (вона закрита для громадського, парламентського і навіть незалежного контролю). Попереду парламентські вибори, влада фундаментально змінюється і дуже важливо в цьому процесі не втратити фокус. НАКО продовжуватиме концентруватися на найважливіших речах, щоб не давати корупційним схемам можливості переповзти у нову епоху», – прокоментував головну ідею документу Олег Рибачук, член Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони та співзасновник ГО «Центр UA».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання