DOZORRO-NEWS

Група львівських змовників розіграли вже майже двісті «продуктових» торгів

02.06.2020 11:51

Компанії «Гал Проф Центр» і «Торговий дім «Бізнес-центр», та дві підприємиці Галина Федунь і Христина Кононович розіграли майже 200 закупівель на постачання продуктів харчування. Основними їх замовниками виступають відділи освіти районів Львова, інформує видання «Наші гроші. Львів».

При цьому, зауважують журналісти, ФОПи часто не подають на конкурс повний пакет документів, а їх довідки виглядають однаковими. Відповідно на двох підприємиці отримали лише 2 підряди. Їх поєднує регулярна участь в конкурсах із компаніями «Гал Проф Центр» та «Торговий дім «Бізнес-центр».

Так, «Гал Проф Центр» конкурувало з Кононович понад 40 разів і з Федунь – понад 60, а «Торговий дім «Бізнес-центр» – понад 40 та 50 разів відповідно.

На відміну від підприємиць дві компанії загалом отримали замовлень на постачання продуктів харчування на понад 70 мільйонів гривень, хоча зареєструвалися лише восени минулого року. Власницею та директоркою «Торговий дім «Бізнес-центр» є Олександра Гиз-Петришин, а «Гал Проф Центр» – Костянтин Кусяк.

Ще минулого року Костянтин Кусяк працював водієм «Агропродовольча промислова компанія». Ця фірма «розіграла» з пов’язаною компанією кількасот тендерів. Загалом було вже три пари пов’язаних між собою фірм, які реєстрували по черзі, вони розігрували кількасот тендерів, а потім після наших публікацій та звернень партнерів АМКУ штрафував їх.

Накази про призначення директорів четвертої «генерації» змовників «Торговий дім «Бізнес-центр» і «Гал Проф Центр» містять однакові помилки, а статути посвідчені одним нотаріусом.

Як вже повідомляли «Наші гроші. Львів», довідки Галини Федунь містили аналогічний з довідками «Гал Проф Центр» текст. Повторювались номери документів і навіть помилки, хоча замовник не надавав шаблонів таких документів.

Так само можна знайти ідентичні помилки і в документах «Гал Проф Центр» і Христини Кононович. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання