DOZORRO-NEWS

Херсонські медики закупились апаратами для штучної вентиляції легень

30.03.2020 11:40

Комунальне неприбуткове підприємство «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І.Горбачевського»Херсонської обласної ради прозвітувало про підписання з ТОВ «Оптімед-Сервіс» договору на придбання апаратів штучної вентиляції легень на 17,5 мільйонів гривень. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на систему ProZorro.

Спершу фірмі за 19,6 мільйонів замовили 28 апаратів штучної вентиляції легень SH300 з аксесуарами по 700 тисяч коже. Однак того ж дня вартість договору зменшили до 17,5 мільйонів, а нову специфікацію не оприлюднили. Тому невідомо, чи 28 апаратів подешевшали до 625 тисяч гривень, чи їхня кількість зменшилась до 25 штук.

За відкритими даними, це апарати штучної вентиляції легень в режимах ДФВ і СІПАП SH300 виробництва компанії «Beijing Eternity Electronic Technology Co., Ltd» (Китай). Зараз в Україні їх можна знайти у продажу під замовлення 725 тис грн. 

Гарантійний строк складає рік. Оплачене авансом обладнання поставлять до 29 травня.

Засновником і директором київського «Оптімед-Сервісу» є Іван Улько з Чернігівської області. Він також співволодіє ТОВ «Діксіон-Дніпро» разом із виробником медичного обладнання «Діксіон Фертріб Медіціні-Шер Герете ГмбХ».

Номер телефону «Оптімед-Сервісу» 0444635784 використовує ТОВ «Профімед-Сервіс» Михайла Божка. Останньому належать ТОВ «Профімед» (припинено) і ТОВ «Вестмед». Обидва «Профімеди» фігурують у кримінальній справі щодо можливого розкрадання коштів на поставці ЛОР-установки у Міську лікарню № 4 (Миколаїв) за 2,07 млн грн.

Крім того, «Профімед-Сервіс» фігурував ще в одному провадженні. Поліція підозрювала, що Управління капітального будівництва Вінницької ОДА купило у TOB «Вінницябуд» медичне устаткування для обласної лікарні ім. Пирогова за завищеними цінами.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання