DOZORRO-NEWS

Керівників морпорту «Южний» викрили на тендерних махінаціях, що завдали збитків на понад 47 мільйонів гривень

29.10.2020 09:53

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» зазнало понад 47 мільйонів гривень збитків. Серед організаторів схеми — чинні та колишні посадовці ДП «МТП «Южний», повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією правоохоронців слідство встановило, що один із чинних керівників держпідприємства разом із колишнім заступником директора цього ж ДП та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство суттєво переплачувало при закупівлі товарів. Загалом було зафіксовано 29 таких «зрежисованих» тендерів.

Посадовці діяли у змові з приватниками, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі — від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації  до контролю за потенційними постачальниками, — аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Посадовців державного підприємства затримано. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу всім учасникам злочину.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання