DOZORRO-NEWS

Київавтодор віддав 37 млн. грн. на розмітку підпорядкованому собі підприємству

19.05.2017 17:51

Комунальна корпорація "Київавтодор" розіграла два лоти на розмітку шляхів на загальну очікувану вартість понад 39 мільйонів гривень. Закупівля пройшла за процедурою "відкриті торги із публікацією англійською мовою". На торги прийшли тільки дві компанії. Перемогу здобула пропозиція Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» м. Києва. 4.05 "Київавтодор" опублікував протокол про намір укласти договори на загальну суму 37 млн. грн. 

На порталі DOZORRO з'явився відгук наступного змісту:

Переможцем процедури закупівлі визнано Комунальне підприємство “Шляхове-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району” м. Києва. Але відповідно до статуту цього КП координацію оперативної діяльності підприємства здійснює корпорація “Київавтодор”, до складу якої входить підприємство. Начальник цього підприємства призначається на посаду та звільняється з посади генеральним директором комунальної корпорації “Київавтодор” за погодженням із заступником голови Київської міської державної адміністрації та головою Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації.

Таким чином, переможець процедури закупівлі є підпорядкованим замовнику підприємством та координується ним. Визначення його переможцем свідчить про порушення замовником основних принципів здійснення закупівель, визначених в ст. 3 Закону України “Про публічні закупівлі”: здійснення об’єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій, добросовісна конкуренція серед учасників, запобігання корупційним діям і зловживанням.

У відкритому доступі є документи, які підтверджують цю інформацію. Зокрема, Статут і наказ про призначення керівника. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання