DOZORRO

КП «Житомирводоканал» лідирує за закупівлями сонячних електростанцій на Prozorro

02.08.2024 12:53

Від початку року підприємство підписало контракти для встановлення сонячних електростанцій на своїх об’єктах на 55,7 млн грн. Зокрема, у квітні й травні на їхнє будівництво уклали договори з ПП «Стройавтосервіс». 

ПП «Стройавтосервіс» зареєстровано в Дніпрі в 2007 році. Власник та директор — Курочкін Петро Володимирович. У закупівлях на Prozorro компанія бере участь ще з 2016 року. Житомирське комунальне підприємство стало її найбільшим замовником — до того цю сходинку посідало КП «Київпастранс» із договорами на 5,7 млн грн

Замовлення КП «Житомирводоканал» сягнули майже 40% від загальної вартості контрактів, які уклали для спорудження таких станцій на Prozorro в 2024 році

Вартість угод, підписаних цього року на публічних закупівлях для облаштування сонячних станцій, наразі становить 144,3 млн грн. Окрім Житомирської області, серед лідерів за сумою закупівель також:

  • Закарпатська — 25,6 млн грн;
  • Київська — 16,6 млн грн;
  • Івано-Франківська — 6,5 млн грн. 

Найбільш поширені замовники — водоканали та лікарні. Цьогоріч у травні Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що за 2023-2024 рік заплановано поставити сонячні електростанції в 270 медичних закладах.

Матеріал підготовлено в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID і UK Dev.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання