DOZORRO

Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново — вже на Prozorro

02.08.2024 16:03

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко на пресбрифінгу.

Благодійний фонд Охматдиту перерахує кошти на казначейський рахунок закладу, тож наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. До його проведення залучать ДП «Медичні закупівлі». Наступного тижня створять наглядово-ревізійну раду, яка має визначити вимоги до підрядників та контролювати витрачання коштів. Планують провести зустріч і з будівельними компаніями.

Також міністр зазначив, що звернувся до Нацполіції з проханням перевірити переможця першої закупівлі. Правоохоронці виявили відсутність на балансі компанії достатньої кількості техніки для виконання робіт. Тож за його словами, закупівлю скасували через ризик невиконання договору.

«Перша закупівля була недостатньо прозора — до розголосу в суспільства практично не було інформації, чому обрали одного підрядника і відхилили інших. Тож провести тепер тендер на Prozorro — оптимальний варіант», — коментує Іван Лахтіонов, заступник виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктів.

Нагадаємо, попередній тендер благодійний фонд «Охматдит — Здорове дитинство» проводив як комерційні торги. Пропозиції на них подали 14 компаній. 31 липня Охматдит повідомив, що переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу у липні обрали ТОВ «Буд-технолоджі». Компанія мала третю від найбільшої за вартістю пропозицію розміром 307 млн грн.

Бали учасників першої закупівлі, які показали на пресбрифінгу

Варто відмітити, що ціна пропозиції становила лише 30% від загальної оцінки пропозицій учасників на цьому тендері. Вагомими критеріями також були попередній досвід, доброчесність, матеріально-технічна база, достатня кількість кваліфікованих робітників і розуміння проєкту, яке учасники мали продемонструвати на інтерв’ю з конкурсною комісією.

1 серпня видання Наші Гроші повідомило, що в кошторисі обраного підрядника завищені ціни на будматеріали, сама компанія не підтвердила наявність необхідного обладнання, а низку дешевших пропозицій замовник не розглядав.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання