DOZORRO-NEWS

Львівське тервідділення АМКУ оштрафувало ФОПів-змовниць за розпил торгів місцевих освітян

20.05.2020 12:07

Львівське обласне тервідділення Антимонопольного комітету України за узгоджену поведінку на торгах оштрафувало приватних підприємиць Надію Мандзін та Ольгу Демкович. Змовниці сумарно отримають 62 тисяч гривень штрафу. Відповідне рішення оприлюднили на сайті АМКУ, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Надія Мандзін та Ольга Демкович брали участь у тендері відділу освіти Сихівського та Личаківського районів Львівської міськради на закупівлю риби для дитячих садочків ще в травні 2019 року. Сума договору становила 1,49 мільйонів гривень. Після оприлюднення контракту, «Наші гроші.Львів» зазначили факт змови учасників, а юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) направили скаргу в АМКУ.

За інформацією Антимонопольного комітету обидві підприємиці користувались однією IP-адресою для оплати участі в закупівлі та завантаження документів, а також використовували спільний номер телефону.

Надія Мандзін одружена з Миколою Мандзіном, який також фігурував у публікаціях «Наші гроші. Львів». Миколу Мандзіна Антимонопольний комітет оштрафував ще у 2016 році, щоправда, лише на 500 гривень. Він спотворив результати тендеру відділу освіти Сихівської районної адміністрації.

Окрім штрафу, рішення Антимонопольного комітету не дозволить учасникам перемагати у відкритих торгах протягом наступних трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання