DOZORRO-NEWS

На Івано-Франківщині розірвали тендер на поставку піщано-гравійної суміші яким цікавиться ДАСУ

28.10.2021 08:07

Отинійська селищна рада розірвала договір із ТОВ «Кондор гравел» на закупівлю піщано-гравійної суміші загальною вартістю 773 тисяч гривень. На тендері компанія змагалась з пов’язаною фірмою «Тарновицький кар’єр – Карпати», інформують журналісти «Наші гроші.Львів»

За інформацією медійників для участі в закупівлі «Кондор гравел» і «Тарновицький кар’єр – Карпати» завантажили документи з різницею в одну годину. Під час аукціону жоден з учасників не торгувався, а у тендерній пропозиції учасники завантажили довідки з однаковим текстом та оформленням, хоча замовник вимагав їх у довільній формі.

Крім того, обидві фірми користувались спільними електронними адресами для участі в публічних закупівлях і між ними наявні господарські відносини: «Тарновицький кар’єр – Карпати» надає в оренду «Кондор гравелу» техніку.

Фактично тендер розіграли батько з сином. Власником «Кондор гравел» є Назарій Янцюк із Надвірної (Івано-Франківська область). А власниками «Тарновицький кар’єр – Карпати», в рівних долях по 43,6 % є  Христина Кондур та знову ж таки Назарій Янцюк. Ще 12,6% підприємства записано на ТОВ «Струмок», яке в свою чергу належить Василеві Янцюку, який також є директором «Тарновицького кар’єру – Карпати».

Держаудитслужба розпочала перевірку закупівлі у серпні. Інспектори знайшли низку порушень у тендерній документації. Зокрема, учасника мали відхилити, оскільки він вказав неправильні відомості у інформації про оренду транспорту. Також ДАСУ зазначила, що кількість замовленого товару відрізнялась у контракті та додатку до нього. Наразі закупівлю також перевіряє АМКУ.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання