DOZORRO

Prozorro запустили платформу для закупівель під час війни

30.03.2022 15:47

ДП “Прозорро” спільно з ДУ “Професійні закупівлі” та електронними майданчиками розробили платформу Prozorro+. Її створили, щоб оптимізувати закупівлі під час війни. 

Ми маємо найкращу армію у світі. Вона заслуговує на найкращий тил. І тут на перший план виходить, з одного боку, спроможність держави швидко закривати свої нагальні потреби, а з іншого —  можливість для бізнесу відновити свою роботу та підтримувати економіку. Платформа Prozorro+ допоможе поєднати ці 2 мети” зазначають у ДП “Прозорро”.

На платформі є каталог із понад 100 категорій товарів для гуманітарних потреб. Зокрема там є пальне, харчові продукти, одяг, ноутбуки та павербанки, генератори. Список планують доповнювати. 

Органи місцевої та державної влади, військово-цивільні адміністрації, ЗСУ та гуманітарні штаби можуть залишати на платформі свої потреби та шукати постачальників. Якщо їх знайти не вдасться, із цим допоможе команда Prozorro+. Наразі на платформі вже є 15 замовників, зокрема Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство соціальної політики, Укрзалізниця, Львівська ОДА, Штаб гуманітарної допомоги при Національному агентстві з питань запобігань корупції (фонд Штаб UA). Інші закупівельники також можуть реєструватися.

Натомість для бізнесу це можливість продавати свої товари та продовжувати діяльність. Наразі ДП “Прозорро” закликає підприємців реєструватися на платформі та викладати свої товари. Це можна зробити за допомогою електронних майданчиків  E-Tender, Zakupki.prom.ua, SmartTender, Держзакупівлі.Онлайн та Тендер-Онлайн. Участь у платформі безкоштовна.

Крім цього, команда фахівців Prozorro+ планує шукати іноземні компанії, які постачатимуть дефіцитні в Україні товари, та донорські організації, що зможуть фінансувати конкретні запити.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання