DOZORRO-NEWS

Станцію метро «Сирець» відремонтують для зручності користування маломобільними групами населення

26.03.2019 09:42

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» оголосило проведення відкритих торгів для пошуку виконавця капітального ремонту станції метрополітену «Сирець» в частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення. Очікувана вартість замовлення – 20,8 мільйонів гривень. Завершити усі роботи необхідно до 15 серпня поточного року.

Замовник наголошує, що проведення капремонту проводиметься в умовах діючого метрополітену, без виведення станції з експлуатації та призупинення її використання за функціональним призначенням. Основні будівельні роботи виконуватимуться у «нічне вікно» (з 01:10 до 4:30) після зняття напруги з контактної рейки та припинення руху електропоїздів.

На станції робочим проектом передбачена світлова та інша візуальна інформація для пасажирів у відповідності з вимогами ергономіки, технології руху пасажирів. В підлогу платформи на відстані 500мм в гранітні плити врізається шутц-лінія з яскравої жовтої тактильної плитки 300х300мм, що попереджає про небезпеку. Аналогічна лінія монтується перед сходами.

Крім того, на платформі та вестибюлі врізається лінія з тактильної плитки, що допомагає в навігації пасажирам з обмеженими можливостями по зору. Влаштування в дверних групах типу "метро" на входах-виходах одних дверей в кожній лінійці з шириною проходу не менше 0,9м (з фіксацією та зусиллям на їх відкривання не більше 5кг).

Дверні групи облаштовуються інформаційними позначками вхід-вихід, виконаними збільшеним шрифтом та в контрастному співвідношенні кольорів.

Ручки дверей виділяються контрастним кольором. Скляне (ударостійке) заповнення дверей має бути не більше 60% та не менше 40% від площі одних дверей з нанесенням на ньому інформації відповідно до нової системи навігації.

Виконується заміна дверей без зменшення їх кількості. Розмежувальні бар’єри замінюються на металеві (з нікель-хромовим покриттям) в єдиному архітектурному стилі.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання