DOZORRO-NEWS

У Кремінній за чверть мільярда гривень побудують легкоатлетичний манеж

13.09.2021 09:21

Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ «Будівельно-бурове підприємство «Спецбуд» спортзал за 251,04 мільйон гривень. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на Prozorro.

До кінця 2022 року підрядник повинен збудувати легкоатлетичний манеж Луганського обласного фізкультурного центра «Олімп» по вулиці Дражевського у Кремінній. Там влаштують інженерні мережі, протипожежні системи, сонячні електростанції, благоустрій тощо.

Йдеться про спорткомплекс, який за даними міністра спорту Вадима Гутцайта був включений в програму президента Володимира Зеленського щодо будівництва 25 спортивних магнітів у кожній області України.

Журналісти зауважують, найбільше коштів піде на балки двотаврові №14-35 зі сталі, які буде придбано по  43-44 тис грн./т. При цьому у липні на тендері Дніпровської міськради подібні балки купували у півтора рази дешевше – по 30 тисяч грн/т. З переплатою купить Луганська ОДА           силікатну цеглу та щебінь. 

До аукціону не допустили ТОВ «Автоінтерстрой» за проект договору без додатків.

Єдиним допущеним конкурентом було краматорське ТОВ «УБК №1» Юрія Умуханова з реєстрацією в окупованому Донецьку, директором якого є Максим Рак. Ніхто не знижував ціну на аукціоні. Після торгів суперник заявив, що переможець усупереч держстандартам не включив у розрахунки окремо кошти на покриття інфляції задля нижчої ціни, тому пропозиція не відповідала вимогам тендеру і мала бути відхилена. Замовник відповів, що переможець добровільно взяв на себе ризик можливого подорожчання будматеріалів у період будівництва, тому його пропозиція відповідає умовам тендерної документації.

«ББП «Спецбуд» із Бахмута Донецької області володіє Юрій Папака з реєстрацією в окупованому Первомайську Луганської області, а директором є Олександр Пахов. За даними «YouControl», раніше засновником і директором був Олег Булавінов. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання