Наталя Іжицька

Укргідроенерго за 571 млн грн замовило будівництво захисної споруди Канівської ГЕС

08.08.2024 10:33

ПАТ «Укргідроенерго» 18 липня прозвітувало про укладену угоду з ТОВ «МВП «Енергорішення» на будівництво захисної споруди філії Канівської ГЕС. Вартість робіт склала 571 млн грн.

Закупівлю провели без торгів. Будівництво  захисних споруд для об’єктів енергетичної інфраструктури під час воєнного стану можна закуповувати без тендерів. Це дозволено постановою №1178 зокрема для того, щоб приховувати важливу інформацію про будівництво від ворога.

У обґрунтуванні закупівлі зазначено, що захисну споруду будують, щоб захистити важливі елементи гідроелектростанції від атак росії ракетами та дронами.

Завершити будівництво підрядник має до кінця 2025 року.

Київське ТОВ «МВП «Енергорішення» належить Володимиру Масону та Валентині Мітчинській. З 2021 року фірма отримала контрактів на 1 млрд грн, майже всі з яких укладені з ПАТ «Укргідроенерго», причому 67% угод прямі. ТОВ «МВП «Енергорішення» універсальний підрядник: отримує замовлення на послуги з комплексного обстеження трансформаторів та їх заміну, облаштування протидронового захисту для філії ГЕС, роботи з ремонту дренажної системи, демонтаж залізобетонних конструкцій. 

Росіяни обстрілювали Канівську ГЕС у березні цього року. За інформацією Укргідроенерго, 18 липня німецькі дипломати оглянули масштаби її пошкоджень та обговорили потреби якнайшвидшого відновлення пошкодженого обладнання.

___________

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання