DOZORRO-NEWS

Укрзалізниця «через відсутність подальшої потреби» відмінила двічі оскаржений тендер

17.09.2019 08:54

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» відмінила двічі оскаржений тендер на оцінку майна очікуваною вартістю 27 млн грн. через відсутність подальшої потреби. Про це повідомляється у системі ProZorro, інформує видання «Наші гроші».

Відповідно до тендерної документації для цілей бухгалтерського обліку і фінансової звітності за МСФЗ хотіли замовити оцінку майна «Укрзалізниці» з усіма філіями і підрозділами станом на 1 січня 2019 року. Однак ТОВ «Оціночна компанія Аргумент» оскаржила в АМКУ низку дискримінаційних вимог, після чого адмінколегія зобов’язала замовника усунути обмеження.

Тендерну документацію було змінено, однак «Аргумент» знову поскаржився в АМКУ, заявивши, що замовник продовжує дискримінацію, тож документацію довелось змінювати вдруге.

На тендер прийшло сім фірм. Це ТОВ «Делойт і Туш» і ТОВ «КПМГ-Україна», які представляють «Deloitte» і «KPMG» з «великої четвірки аудиторів», ДочП «Бейкер Тіллі Україна Консалтинг» ТОВ «Бейкер Тіллі Україна» з міжнародної мережі «Baker Tilly», а також згадана «Оціночна компанія Аргумент», ТОВ «Незалежна експертна оцінка «Експерт», ТОВ «Консалтингова компанія «Острів» і ТОВ «Ессет Експертайз».

Замовник відхилив їх усіх і згодом відмінив тендер через відсутність подальшої потреби. Однак перед цим Державна аудиторська служба України почала моніторинг закупівлі на підставі даних автоматичних ризик-індикаторів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання