DOZORRO-NEWS

В ProZorro стартують перші закупівлі ДП «Медичні закупівлі України»

18.01.2019 13:34

Перші торги оголошені ДП «Медичні закупівлі України» за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією відбудуться в системі ProZorro вже цього місяця. Закуповуватимуть ліки, засоби захисту органів дихання та логістичні послуги для тубдиспансерів та регіональних офісів Центру громадського здоров’я, повідлмляє офіційний сайт МОЗ.

Раніше закупівлі в межах програм Глобального фонду здійснювали недержавні громадські організації за власними процедурами. Нині в електронній системі вже створено ідентифікатор Глобального фонду. Це дозволить оперативно і просто аналізувати ціни на продукцію - всі дані про тендери будуть доступні для моніторингу.

«Завдяки перенесенню закупівель від Глобального фонду та Світового банку в українську електронну систему, бізнес отримує можливість орієнтуватись і бачити всі закупівлі від таких потужних міжнародних організацій на одному майданчику. Це означає відкриту і здорову конкуренцію, що забезпечить кращі цінові пропозиції. Сьогодні в системі вже зареєстровано понад 200 тисяч постачальників, що мають можливість в режимі реального часу поспілкуватись із замовником та уточнити всі незрозумілі для них аспекти тендеру», - йдеться у повідомленні Міністерства.

Нагадаємо, ДП «Медичні закупівлі України» — централізована агенція медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлях лікарських засобах та медичних виробів, була зареєсрована наприкінці жовтня минулого року. За задумом підприємство має забезпечити створення центру закупівельної експертизи ліків і буде допомагати регіонам підвищувати ефективність використання своїх місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання