DOZORRO-NEWS

Зйомки до “Євробачення-2022” коштуватимуть бюджету понад 20 мільйонів гривень

17.01.2022 08:07

«Національна суспільна телерадіокомпанія України» замовила ТОВ «Френдс Про ТВ» телепослуг на 20,28 млн грн. До літа 2022 року підрядники нададуть послуги з виробництва аудіовізуальних творів для участі України в Пісенному конкурсі Євробачення-2022, який відбудеться в Турині (Італія). Про це повідомляє видання “Наші гроші” з посиланням на Prozorro.

На формування довгого списку учасників Національного відбору та супутні послуги припадає 6,35 млн грн. Ще 11,88 млн грн. відведено на виробництво прямоефірної трансляції Національного відбору. Крім того, 267 тис грн. піде на створення резервної телеверсії виступу представника від України для показу під час проведення конкурсу в Італії на випадок локдауну. Постановка номеру виконавця обійдеться у 1,77 млн грн.

Постановка номеру включає ідею, сценарій, номер, образ виконавця, ескізи костюмів, сценографічне і світлове рішення, розкадровку, відео режисерського бачення, графіку.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо мистецький конкурс на ці послуги виграла саме «Френдс Про ТВ» («Friends Production») продюсера Олексія Гончаренка.

Згідно протоколу засідання конкурсної комісії замовника, спершу фірма запропонувала послуги за 50 млн грн. Однак «НСТУ» запропонувала оптимізувати вартість під наявний бюджет. Фірма погодилась і зменшила вартість до 20,28 млн грн. В обґрунтуванні сказано, що «Френдс Продакшн» є одним з найбільших телевиробників.

Творча група фірми включає продюсера Олексія Гончаренка. Із 2003 року він очолював «Мелорама продакшн», із 2006 року був директором з теле- та кіновиробництва «Стар Медіа», а в 2009 році заснував «Френдс Продакшн». Також він продюсував «Вечірній квартал».

Режисерами-постановниками є Максим Пасюк та Олексій Жембровський. Музичним продюсером є Михайло Кошевий, а арт-директором – Орест Томашевський.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання