Будьте на пульсі закупівель. Кожен може знайти закупівлі за певним організатором або адресою поставки

06.09.2018 15:00

Що?

Наші діти ходять до дитсадочків та шкіл, на нашому подвїр'ї влаштовано ігрові майданчики, нове державне будівництво або реконструкції старих приміщень, обладнання в лікарнях - усе це проходить тендерну процедуру. Держава закладає кошти в бюджет для забезпечення нас якісними послугами, але на місцях існує ймовірність зловживання, недоотримання та порушення процедур закупівель.

Що робимо?

Шукаємо завершені закупівлі та закупівлі, які відбуваються за конкретним організатором або за адресою поставки для того, щоб зрозуміти чи все отримали з того, що закуповувалося та в майбутньому бачити чи раціонально витрачаються кошти.

Чому це важливо?

Кожна людина може недоотримувати те, на що держава фактично виділяє кошти, а в гіршому випадку - додатково фінансувати ті закупівлі, на які передбачено кошти в бюджеті. Аби зменшити зловживання і підняти обізнаність громадян ми підготували матеріал, який дозволить зрозуміти як знайти усі закупівлі в системі з прив’язкою до певного організатора або місця поставки. 

Частина 1

Публічний модуль аналітики ВІ дає можливість аналізувати закупівлі та відстежувати їх плануванняОскільки нам необхідно знайти закупівлі необхідно обрати Етап Закупівель. В даному модулі все дані групуються на відповідних листах, але першочергово необхідно лише три з них: «Карточка організатора», «Організатори» та лист «Тендери/лоти». Перейдемо на лист Організатори. На даному листі ви можете побачити всі установи, які закуповують товари, роботи чи послуги за державні кошти.

Оскільки будемо шукати інформацію щодо конкретного організатора найлегше це буде зробити за кодом ЄДРПОУ. Знайти конкретного організатора можна і за назвою, але оскільки свою назву у системі замовник міг прописати по-різному, краще це зробити за кодом ЄДРПОУ. Для цього необхідно у полі «Код організатора» клікнути на значок пошуку і ввести код. Після цього обираємо даний код і закріплюємо його у відборах. Відбір це ознака того, що модуль аналітики відфільтрував всю інформацію і тепер показує лише дані щодо обраного організатора.

Щоб видалити будь-який із фільтрів в полі Відборів натисніть на хрестик. Перейдемо на лист «Тендери/лоти». Тут відображаються усі закупівлі замовника, якого ми попередньо додали у відбори. Додатково на листі «Тендери/лоти» у полі «Лот» ви можете здійснити пошук за предметом закупівлі. 


Для того щоб бачити завершені закупівлі та закупівлі, які відбуваються зараз вам потрібно здійснити відбір двох «Статусів процедур»: 1. Активна закупівля. 2. Завершена закупівля.

За допомогою посилання на закупівлю ви можете перейти на профіль закупівлі у системі прозорро і переглянути детальну інформацію про те, що саме закуповував організатор, які були вимоги до товарів, робіт чи послуг, та які підприємства подавалися на тендер. 

Частина 2

Для того, щоб зрозуміти, що для вашого організатора закуповує будь-який інший організатор, наприклад для окремої школи районне управління освіти, в Публічному модулі аналітики ВІ потрібно обрати Етап закупівель. Після цього перейдемо на лист «Тендери/лоти», щоб побачити перелік закупівель. Для того, щоб бачити завершені закупівлі та закупівлі, які відбуваються вам потрібно здійснити відбір двох статусів процедур: 1. Активна закупівля. 2. Завершена закупівля. 


В модулі аналітики можна шукати за багатьма критеріями і не всі вони відображені. Деякі з них знаходяться у розділі «Приховані відбори». Для того щоб перейти до Прихованих відборів натисніть на відповідну іконку і здійсніть пошук за адресою поставки.

Але починаємо пошук з того, що ставимо галочку біля «Показать поля» і через пошук вводимо запит «Адреса поставки».

Коли з'явиться поле «Адреса поставки» вказуємо тут адресу. Таким чином ви зможете знайти закупівлі саме для Вашої адреси. Після відбору «Адреса поставки» поверніться назад на лист «Тендери/лоти», натиснувши на іконку розширених фільтрів знову, і перед вами будуть відображені всі закупівлі, які проводяться та вже було проведено за даною адресою. 

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання