Навіщо замовникам BI Prozorro?

05.10.2020 12:48

Публічний модуль аналітики ВІ — аналітичний інструмент, який створила команда DOZORRO. Він містить дані про всі закупівлі, проведені через систему Prozorro з 2015 року. Інформація подається у вигляді зручних таблиць, аналітичних графіків та діаграм. Інструмент повністю інтегровано з системою Prozorro, що дозволяє аналізувати дані станом на попередню добу.

Навіщо замовникам використовувати модуль?

Модуль допоможе вам у щоденній роботі. Він дозволяє значно спростити її - від створення документації і перевірки постачальників до підготовки звітності для керівництва. Ми зібрали типові виклики й проблеми, з якими стикаються замовники, і додали інструкції, як ці питання можна легко й швидко вирішити за допомогою модуля BI Prozorro. Унизу статті також є контакти для питань і зворотного зв'язку, посилання на інші матеріали з теми. 

1. Формування звітності про ефективність закупівель

Значна кількість замовників (організаторів) періодично має звітувати про ефективність закупівель - збирати інформацію про успішні/неуспішні процедури, показники економії, виконання планів, поточний стан договорів та статуси наявних скарг. Підготовка такої звітності зазвичай забирає чимало часу, особливо якщо у замовника багато закупівель. Завдяки модулю аналітики ви:

  • в рази зменшите витрати часу й інших ресурсів (у тому числі, ваших нервів) на це завдання;
  • мінімізуєте ризик помилки, адже всі дані розраховуються автоматично;
  • можете легко й якісно візуалізувати інформацію за допомогою таблиць, графіків і діаграм.

Щоб дізнатися детальніше, як можна використовувати модуль аналітики для побудови звітів, ознайомтеся з інструкцією

2. Підготовка до нових закупівель

Навіть найдосвідченіші замовники час від часу він купують щось вперше. Це можуть бути просто товари, роботи чи послуги, які треба придбати лише один раз, просто нова потреба у звичайних речах або ж щось унікальне. Підготовка до таких закупівель досить складна. Адже замовнику потрібно прописати коректну недискримінаційну документацію, яка забезпечить високий рівень конкуренції. Модуль аналітики допоможе вам швидше знайти типову документацію, що зацікавила велику кількість учасників, розібратись із частими помилками інших замовників (практика Держаудитслужби і АМКУ) або максимально точно визначити, яку очікувану вартість варто вказувати у закупівлі. 

Детальна інструкція, як замовнику знайти якісну типову документацію
Детальна інструкція для визначення очікуваної вартості

3. Виправлення помилок у плані закупівель

Як би сумлінно ви не вели плани закупівель, ніхто не застрахований від помилок під час внесення даних. Оперативно їх виявляти і виправляти можна завдяки додатку “11.Етап планування ”.

Щоб дізнатися, як це зробити, перегляньте інструкцію

4. Як підвищити конкуренцію на закупівлях?

Усі замовники хочуть, щоб на закупівлю з першого разу прийшли потенційні постачальники і вона точно відбулася. Крім того, велика кількість учасників часто дозволяє зекономити на закупівлі більше, ніж на тендерах, де їх лише 2-3. Один зі способів підвищити конкуренцію - запросити потенційних постачальників на передтендерні консультації та безпосередньо на торги. Залишається лише знайти, кого кликати.

Як знайти потенційних постачальників читайте в інструкції

6. Ваша ситуація

У цьому матеріалі зібрані лише найпоширеніші питання від замовників. Однак ми також підготували інструкції та відео пояснення і для інших ситуацій. Їх можна знайти у спільному переліку пояснень та на нашому YouTube-каналі.  

Окрім цього, ви можете надіслати запитання нам на пошту bi@ti-ukraine.org. А також запрошуємо долучитися до групи Аналітичні інструменти Prozorro на Facebook. Тут ми публікуємо новини про оновлення модуля і разом з його користувачами обговорюємо інструменти. Приєднуйтеся!

Вебінар: Як замовникам спростити свою роботу

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

Як користуватися аналітичним інструменто під час перевірки закупівель розповіли представникам Хмельницької міської ради

Для працівників структурних підрозділів Хмельницької міської ради було проведено навчальний семінар, який організувано за участю Відділу планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств міста спільно з громадською організацією Transparency International Ukraine. Метою семінару було розповісти про особливості громадського контролю державних закупівель у системі ProZorro.

21.10.2019 21:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання