DOZORRO Спільнота зберегла Херсону 3 млн грн

03.10.2019 16:36

У серпні 2019 р. Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації оголосив тендер на реконструкцію тренувального поля стадіона «Кристал» у м. Херсоні, очікуваною вартістю 14,8 млн грн.

При вивченні тендерної документації Криворізький центр розслідувань виявив, що при описі кваліфікаційного критерію, щодо наявності обладнання, замовник занадто детально виписав це обладнання, вказавши конкретні марки та інші показники.

Проаналізували попередні закупівлі замовника, виявилось, що подібний тендер вже проводився, а саме на реконструкцію спортивного майданчика зі штучним покриттям школи №47 м. Херсон вартістю 14,697 млн грн. Тоді переможцем закупівлі стало "Міленіум спорт ЛТД", м. Дніпро, с пропозицією 14,694 млн грн. Економія склала 3 тис. грн.

Слід зауважити, що у цьому тендері замовник не вимагав від конкретних марок обладнання, тобто достатньо було мати будь-яке обладнання для проведення робіт.

Але, проаналізувавши тендерну пропозицію переможця, ми виявили дивний збіг. Обладнання, яке належить "Міленіум спорт ЛТД", повністю відповідає кваліфікаційному критерію, щодо наявності обладнання у тендері на реконструкцію тренувального поля стадіону «Кристал».

Побачивши в цьому дискримінацію, та можливо те, що замовник оголосив закупівлю, виписавши тендерну документацію під одного конкретного учасника торгів, Криворізький центр розслідувань звернувся до замовника, а також до голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва, з проханням прибрати вимогу щодо наявності обладнання конкретних марок. Реакція Голови була миттєвою.

Аукціон таки відбувся, економія складала 6,74 тис. грн. Але закупівля була відмінена, причина — замовник усвідомив свою помилку.

3 вересня Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації оголосив нову закупівлю вже без вимог конкретних марок обладнання.

20 вересня 2019 р. відбувся аукціон. Участь у аукціоні взяло також два учасники, зокрема і "Міленіум спорт ЛТД". Але вже в даному випадку, картина аукціону вже зовсім інша, економія між очікуваною вартістю закупівлі та остаточною пропозицією  склала 3,061 мільйона гривень.

Переможцем визнано "Міленіум спорт ЛТД"  з пропозицією  11,7 млн грн.

Але і це не кінець історії. 18 вересня "Міленіум спорт ЛТД" звернувся до суду з адміністративним позовом, у якому просить визнати протиправним та скасувати висновки протоколу від 30.08.2019 р. № 703 та визнати попередні торги такими, що відбулись.

Підготовче засідання призначено на 8 жовтня 2019 р. о 14:00 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою. Сподіваємося, що замовник не зазнає поразки, адже програє від цього насамперед бюджет міста.

“Хто в ліс, а хто по дрова”

5 дуже дивних вимог усунути невідповідності протягом 24 годин.

18.12.2020 17:00

Змова в ProZorro: як шукати і карати

Змову між учасниками на торгах ProZorro можна часто зустріти. Компанії домовляються разом прийти на торги, щоб підстрахувати один одного і перемогти.

04.03.2019 18:49

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання