Дві версії Публічного модуля аналітики ВІ: "поточний" та "за всі роки"

05.02.2019 15:30

Що?

Розділення інформацію про «Етап закупівель» в Публічному модулі аналітики ВІ

Що робимо?

Розглядаємо зміни, які було впроваджено при розділенні, а також знайомимося з новою структурою Публічного модуля аналітики ВІ, зокрема «Етапу закупівель»

Чому це важливо?

Система ProZorro генерує терабайти даних про тендери, частину із яких ми завантажуємо на сервери і відображаємо на сторінках bi.prozorro.org. З кожним днем нашим серверам ставало все важче обробляти ваші запити, що зменшило швидкість роботи інструменту. Але Публічний модуль аналітики ProZorro от-от злетить на ваших очах. Ми розділяємо аналітичний інструмент на дві версії: за всі роки — закупівлі з 2015 року, залишаться тільки ключові фільтри; 2018/2019 —- максимальна кількість фільтрів, але закупівлі тільки за останні два роки. Поділ збільшить швидкість і надійність роботи та дасть змогу більшій кількості користувачів одночасно аналізувати дані 

Розділення Публічного модуля ВІ ( http://bi.prozorro.org) - це необхідний крок у розвитку Модуля. На сьогодні, Модуль накопичує в собі багато інформації, яка не використовується. Дуже часто користувачі бачили низьку швидкодію, часті збої та написи «ERROR», що викликало негативне відношення до інструменту. Запити користувачів, досвід в аналітиці дозволив зробити деякі зміни в структурі модуля - розділити інформацію на дві частині: в першій залишити всі періоди, але скоротити кількість даних (тобто залишити основне за всі роки), в другій - залишити поточний та попередній рік, але залишити всю інформацію, яка була і до того. Таким чином, швидкодія значно зросте, Модуль буде менше часу забирати на обробку запитів, натомість робота з модулем стане приємною, а головне ефективною.

Ви можете поставити логічне питання: Що робити, якщо потрібна вся інформація за всі роки і постійно необхідно проводити дослідження? Ми запрошуємо вас до світу професійного модуля BI - ліцензія на його використання є безкоштовною, вам потрібно лише підтвердити важливість і дослідницьке підгрунтя свого запиту.

Ми переконані, що всі користувачі будуть задоволені результатами розділення bi.prozorro.org - швидкість і зручність використання значно зросте, і всі відбори для аналізу актуальної інформації в публічних закупівлях будуть збережені.

А тепер до змін:

1. Замість звичного «Етапу закупівель» буде створено «Етап закупівель (всі роки)» та «Етап закупівель (поточний)».

2. При переході на «Етап закупівель (поточний)». Ви не відчуєте суттєвих змін, лише до кожного листа додано показники років, за які відображено інформацію.

3. При переході на «Етап закупівель (всі роки)» перше з чим ви зустрінетеся - скорочення кількості сторінок. Залишено 13 з 18, з них основні збережено.

4. Наступна зміна - відсутній лист «Тендери/лоти». На «Етапі закупівель (всі роки)» ви можете побачити показники, які є на листах, але безпосередньо переглянути тендери/лоти, як це можна буде зробити лише для «Етапу закупівель (поточний)», ви не зможете по всім рокам. Тобто ви можете провести оцінку по організаторам та учасникам, але безпосередньо дослідити окремий тендер вже не буде можливості.

5. Також залишена лише “Карточка учасника (договори)”, де ви можете оцінити договірні відносини замовника, але можливості переглядати цінові пропозиції та аналітику по ним можливості по всім рокам немає. Також Ви не зможете переглянути конкурентів даного учасника по всім рокам, лише за останні два.

6. «Етап закупівель (всі роки)» також не дозволяє аналізувати скарги/вимоги до Антимонопольного комітету України, хоча така можливість збереглася на «Етап закупівель (поточний)», тобто для останніх двох років.

В усьому іншому Модуль аналітики залишився незмінним. Зміни дозволять Модулю бути швидшим та ефективнішим. У разі питань щодо звертайтеся у нашу спільноту FaceBook.

Відео-інструкція:

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

Як правильно підписатися на тендер та слідкувати за кожним етапом проведення процедури закупівлі

Якщо ви бажаєте підписатися на тендер та отримувати важливі сповіщення на пошту, Telegram або Skype, вам необхідно перейти на сайт DOZORRO.

25.10.2019 15:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання