Фірми зі спільним нотаріусом та екс-керівником розіграли ремонт трьох вулиць у Знам’янці

17.04.2019 16:32

У березні 2019 року управління містобудування Знам'янської міськради оголосило закупівлі ремонту вулиць Осадчого, Соборної та Героїв Чорнобиля. На торги прийшли місцеві пов'язані фірми «Адас-Буд» Артура Хачатряна та «Автобудекспрес» Миколи Мазура розігравши замовлень на 1,3 мільйона гривень.

За умовами тендерної документації усі три дороги майбутній підрядник має відремонтувати до 1 червня 2019 року. 

Економічно вигіднішу ціну, загалом аж на 1,84 тисяч гривень дешевше, на тендерах запропонувало підприємство «Адас-Буд», яке наразі очолює її ж власник. Чи отримає фірма замовлення наразі вирішує тендерний комітет управління.

Факти змови між "Адас-Буд" та "Автобудекспрес" на закупівлях ремонту доріг

1. Подали ідентичні пакети документів

2. Завантаження документів та довідок в систему ProZorro відбувалось з різницею не більше 1 години

3. Подали однаково оформлені довідки, які могли бути створені у довільній формі

4. Абсолютно ідентичний набір орендованої будівельної техніки

5. Один екс-керівник Дмитро Аністратенко. Його було звільнено з посади директора обох підприємств в один день – 27 березня 2019 року.  При цьому закупівлі, в яких брали участь підприємства було оголошені дещо раніше – 20 та 25 березня.

6. Контактний телфон екс-директора значиться в базі ProZorro, як контактний в профілях фірм.

У 2015 році тоді ще ФОП Дмитро Аністратенко балотувався до Знам‘янської міської ради від БПП «Солідарність», однак безуспішно. 

Варто детальніше звернути увагу й на самі рішення про звільнення Аністратенка. Той факт, що дані документи та їхні копії були засвідчені у одного й того ж нотаріуса – Наталії Гріцик. При цьому порядкові номери цих документів свідчать про те, що представники фірм користувались послугами нотаріуса одне за одним.

Змови дискредитують публічні закупівлі, адже створюють умови для подальших маніпуляцій та, як наслідок, погіршення якості наданих послуг. Адже без конкуренції відсутня необхідність до вдосконалення та покращення якості своєї роботи. Крім того створюється підгрунтя для невмотивованого завищення вартості робіт і нераціонального використання бюджетних коштів.

Що далі? Чекати на рішення Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Всі факти антиконкурентних узгоджених дій підприємств Центр медіарозслідувань «Прозоро» вже надіслав.

Комунальники проти коронавірусу

Більшість бюджетних установ для боротьби з коронавірусом витрачає кошти, однак деякі комунальні підприємства, навпаки, заробляють.

17.03.2021 09:00

Як лікарні закуповують ліки від COVID-19: морфій

Навіщо морфій для лікування коронавірусу та скільки переплачують лікарні, коли купують його за процедурою COVID-19.

05.03.2021 10:00

Цінові парадокси в закупівлях кисневих концентраторів OLV-10

Як медичні заклади закуповували кисневі концентратори китайського виробництва за коронавірусною процедурою.

28.01.2021 18:30

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання