Мінекології прийняло рішення анулювати ліцензію одному з топових ковідних утилізаторів медвідходів

12.05.2021 10:00

Але він продовжує укладати угоди з українськими лікарнями, бо оскаржує це анулювання.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України провело позапланову перевірку і пприйняло рішення позбавити ТОВ «Екологічні переробні технології» ліцензії на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами. Такими є перші результати звернення Трансперенсі Інтернешнл Україна до Міністерства з проханням проаналізувати діяльність найбільших підрядників, що отримали замовлення на утилізацію медичних відходів за ковідною процедурою. Виявилося, що Міністерство і так проводить позапланові перевірки таких підприємств. Однак з переліку найпопулярніших підрядників на утилізацію медвідходів поки встигли перевірити лише  ТОВ «Екологічні переробні технології».

Відповідно до оприлюдненого акту перевірки, підприємство провадило свою діяльність поза межами орендованої виробничої території. Крім того, небезпечні відходи зберігали насипом у частково розірваній та негерметичній тарі під відкритим небом. Ба більше, на ділянці, якою користувалося ТОВ «Екологічні переробні технології», перевіряльники виявили окремі частки клінічних відходів – голки зі шприців. У підсумку, враховуючи, що фірма вже мала припис щодо наявних порушень від 2018 року, було вирішено анулювати ліцензію з 1 квітня 2021 року.

Нагадаємо, на початку року підприємство входило до 10 найбільших підрядників, що почали отримувати замовлення на збирання, перевезення, оброблення і утилізацію клінічних та подібних їм відходів без проведення аукціонів у Prozorro. Наприкінці листопада 2020 року Кабінет Міністрів України додав ці послуги до переліку того, що можна купувати за процедурою COVID-19. 

Загалом, станом на 11 травня ТОВ «Екологічні переробні технології» має в своєму активі вже 86 відповідних замовлень на суму 5,96 мільйонів гривень. При цьому 13 контрактів на 637,37 тисяч гривень товариство підписало вже після вже після появи наказу про анулювання ліцензії. Зокрема останній договір уклали з КНП "Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня" на суму 65,34 тисяч гривень. Контактна особа медзакладу Вікторія Калантир у телефонному коментарі повідомила, що на момент підписання угоди фірма надала усі дозвільні документи, однак якщо інформація про анулювання ліцензії підтвердиться, вони готові розірвати договірні відносини з ТОВ «Екологічні переробні технології».

Як виявилося, компанія оскаржила анулювання ліцензії. А до винесення остаточного рішення попереднє рішення комісії призупиняється. Сподіваємося, питання вирішать якнайшвидше.

Засновником фірми вказане кіпрське "ER-TEC LIMITED", а кінцевим бенефіціарним власником Анастасія Агеєва, якій також належить ТОВ «Миколаївекотранс». Минулого року «Екологічні переробні технології» засвітились у кримінальному провадженні за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. Тодішній  директор фірми, який замість утилізації медичних відходів Київського консультативно-діагностичного центру скинув їх на узбережжі озера Глінка поблизу Києва, затвердив угоду про визнання винуватості та отримав штраф у розмірі 34 тисяч гривень. 

Хто заробляє на коронавірусі

Деякі підрядники торгують з державою лише на закупівлях COVID-19. Хто з них заробив найбільше та що відомо про ці компанії.

29.03.2021 13:00

Важкі транквілізатори проти коронавірусу

Ми продовжуємо досліджувати закупівлі різних препаратів за процедурою COVID-19. Як і навіщо купують Галоперидол для лікування пацієнтів з коронавірусом.

26.02.2021 10:00

Як і навіщо лікарні купують вакцину від грипу для боротьби з коронавірусом

Хоча вакцина від грипу не лікує від коронавірусу, її включили до переліку препаратів, які можна купувати без аукціонів для протидії COVID-19. Ми дослідили, скільки вакцини у такий спосіб закупили в Україні і за якими цінами. 

09.02.2021 11:00

Цінові парадокси в закупівлях кисневих концентраторів OLV-10

Як медичні заклади закуповували кисневі концентратори китайського виробництва за коронавірусною процедурою.

28.01.2021 18:30

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання