Новорічне частування дітей від чиновників Прикарпаття

31.12.2017 15:43

На Прикарпатті активно тривають «грудневі жнива». Бюджетні установи в терміновому порядку намагаються витратити залишкові кошти на рахунках, здійснюючи неконкурентні закупівлі. І, схоже, під щедру «роздачу» потрапили діти.

26 грудня 2017 року відділ освіти Рогатинської РДА оприлюднив звіт про укладення договору на послуги гарячого харчування для учнів 1-4 класів на суму 77 тисяч гривень. Строк дії договору: з 26 грудня до 31 грудня.

У системі публічних закупівель ProZorro не оприлюднено ні меню, ні специфікації з переліком навчальних закладів, у яких надаватимуть послуги. Відтак, неможливо прослідкувати, в яких школах та яка кількість школярів має харчуватись за ці гроші.

У додаток до річного плану закупівель на 2017 рік кошти за цю послугу, звісно, внесли у той самий день, коли уклали договір. Водночас до річного плану на грудень уже запланували (без використання системи ProZorro) укласти більше 10-ти договорів на надання послуг з харчування учнів 1-4 класів. Усі угоди на суми у кілька тисяч гривень. У системі планувалося оприлюднити тільки одну вищезгадану закупівлю від 26 грудня.

У вересні 2017 року відділ освіти Рогатинської ОДА вже укладав договір на забезпечення харчування школярів на суму 87 тисяч гривень. Послуги за ці кошти мали надаватись з 1 вересня до 31 грудня (тобто 4 місяці). У системі відсутній звіт про укладений договір, меню чи специфікація. 

Відтак, порівняти чим годували дітей протягом тижня на 77 тисяч гривень, та чим годували дітей протягом чотирьох місяців на 87 тисяч гривень - не вдасться.

Обидва договори на послуги гарячого харчування, у вересні та грудні, уклали з тим самим місцевим приватним підприємцем - Козієм Богданом Івановичем. До слова, підприємець не працював з жодними іншим державним замовником - тільки з відділом освіти Рогатинської РДА.


P.S. Можна припустити, що за умовами «тижневого» договору мали прогодувати більшу кількість дітей, ніж за умовами «чотирьохмісячного». Але в українських грудневих реаліях на це залишається тільки сподіватись.

Харчування у навчальних закладах: спрощені закупівлі vs відкриті торги

Чи правильно замовники обирають процедури закупівель, щоб забезпечити дітей смачною їжею?

09.03.2021 14:00

Маски, щитки і термометри: як освітяни готуються до офлайн навчання під час карантину

Аналітики дослідили, що закуповували до нового навчального року на Франківщині.

21.09.2020 22:00

Завищені ціни — недбалість чи умови ринку?

Агентство ефективних рішень дослідило коронавірусні закупівлі в Сумській області.

29.05.2020 15:00

Ліва сторона + права сторона = міст

В Конотопі міська рада поділила міст, щоб уникнути конкурентних торгів.

22.04.2020 20:15

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання