Медичні закупівлі в регіонах. Чому трапляються порушення?

30.10.2020 12:30

Медичні закупівлі завжди потребували посиленого контролю. З нашого досвіду, у цій галузі порушення трапляються особливо часто. Саме тому ми вирішили присвятити їй окремий моніторинговий проєкт. Однак пандемія COVID-19 внесла деякі корективи в наші плани, і аналітикам довелося зосередитися переважно на закупівлях, спрямованих на боротьбу з коронавірусом. 

У березні такі закупівлі вивели з-під дії Закону “Про публічні закупівлі”. А Уряд прийняв спеціальну постанову, що затвердила порядок здійснення закупівель для боротьби з COVID-19 і перелік товарів, робіт і послуг, які можна придбати за цією новою особливою процедурою. 

Із квітня по жовтень 2020 року громадські активісти DOZORRO у семи областях України перевірили 2700 закупівель та надіслали 1170 листів про виявлені порушення. Майже у кожній другій закупівлі вони знайшли помилку чи зловживання. Які ж саме порушення виявили та чому вони трапляються?

Неоприлюднення документів 

Навесні з новою процедурою COVID-19 замовники отримали право купувати найнеобхідніше для боротьби з пандемією поза Prozorro — укладати прямі договори з постачальниками. Проте водночас у них з’явився й обов’язок — оприлюднювати звіт про укладення таких договорів і їх самі з усіма додатками. Якщо цього не робити, можна отримати штраф.

На початку нашого проєкту (у квітні-травні) замовники масово не виконували цю вимогу Закону. Це стало своєрідною перепоною для роботи, адже в деяких випадках без договору і додатків неможливо ідентифікувати, що саме замовники закупили та за якими цінами. 

Загалом координатори виявили це порушення в 451 закупівлі. Іноді замовники не публікують усі документи, бо не знають, що це необхідно. Або тому що плутають закупівлі COVID-19 зі звичайними звітами про договір про закупівлю, де угоди оприлюднювати необов’язково. 

Ми намагалися пояснювати замовникам, що вони ризикують найбільше, коли не публікують усі документи. І здається, просвітницька робота дала свої плоди, адже під кінець проєкту таких порушень стало суттєво менше. 

Закупівля товарів, робіт та послуг, яких немає в переліку

На початку пандемії замовники купували за процедурою CОVID-19 все, що вважали необхідним для боротьби з хворобою. Це могла бути і побутова техніка, бензин та газ, і продукти харчування, рушники, туалетний папір, і  ремонтні роботи та будь-які лікарські засоби. Протягом проєкту ми зафіксували 159 таких порушень. Замовники по-різному пояснювали помилкове використання процедури COVID-19, деякі з них:

  • просто не розібралися з новими правилами закупівлі;

  • помилково ставили позначку COVID-19 у Prozorro чи посилалися на технічний збій;

  • не встигали відстежити зміни в Переліку, до речі, їх було аж 8 за 8 місяців;

  • отримали рекомендації використовувати процедуру COVID-19 від представників майданчиків;

  • закуповували за процедурою все, що могло стосуватися лікування хворих на коронавірус.

Отже, можна зробити висновки, що не завжди замовники порушували навмисно. Головними причинами були брак часу і знань та значне робоче навантаження.

Таку думку підтверджує і той факт, що після звернень координаторів більшість замовників все-таки прислухалися до рекомендацій купувати тільки те, що є в Переліку. А також зобов’язувалися надалі неухильно дотримуватись норм та вимог чинного законодавства України у сфері закупівель. На кінець проєкту таких порушень практично немає. 

Завищення цін 

На початку пандемії був шалений ажіотаж на маски, респіратори, рукавички, дезінфекційні засоби, апарати ШВЛ. Товарів на ринку не вистачало, тож вони сильно здорожчали. Із березня до травня певна переплата була радше нормою.  

Однак з часом ринок насичився необхідними товарами, а ціни більш-менш вирівнялися. Проте наші координатори не перестали зустрічати випадки їх завищення. Подеколи окремі замовники закуповували товари вдвічі і навіть втричі дорожче, ніж їхні колеги у той самий період. Координатори проєкту додатково дивилися ціни  інтернет-магазинах і зв’язувалися з виробниками. Виявилося, що в 36 закупівлях дійсно є очевидне завищення цін. 

У закупівлях із такими порушеннями замовники переважно укладали угоди з ФОПами, які були створені на початку пандемії, або ж просто раніше ніколи не брали участь у публічних закупівлях. Часто зустрічалися випадки, коли КВЕДи цих підприємців були далекими від медицини. На жаль, Національна поліція майже не реагувала на звернення від координаторів щодо завищення цін. Проте в одному випадку за фактом значної переплати замовником під час закупівлі респіраторів прокуратура розпочала кримінальне провадження.  

Вимога гарантійних листів

Дискримінаційна вимога надати гарантійний лист була найчастішим порушенням у публічних закупівлях в усіх областях України в 2018-2019 роках.

Більшість замовників впевнені, що якщо учасники торгів не надають такі листи, ризики невиконання переможцями своїх зобов’язань суттєво зростають. А ось із цим документом співпраця буде надійнішою, а товар постачальника — повністю офіційним та якісним (без підробок, протермінованих ліків тощо). 

Проте ця вимога обмежує можливість брати участь у закупівлях. До того ж, документ ніяк не допоможе замовнику, якщо у нього виникнуть проблеми з обраним постачальником. Гарантійний лист не є договірним зобов’язанням.

Якщо замовник хоче захистити себе, можна використати більш ефективні і законні методи: наприклад, забезпечення тендерної пропозиції або передбачити в договорі штрафні санкції.

Порушення через новий Закон

19 квітня 2020 року набула чинності нова редакція Закону «Про публічні закупівлі». Вона внесла багато хороших нововведень у сферу. На жаль, не всі замовники змогли швидко зреагувати на зміни і певний час припускалися помилок, за які могли отримати штрафи.

Насамперед, не усі замовники помітили, що купувати товари і послуги вартістю від 50 до 200 тис. грн тепер треба за допомогою спрощеної закупівлі. Це така швидка версія торгів, однак якщо на тендер приходить лише один учасник, скасовувати закупівлю не потрібно — можна укласти договір з ним. 

Деякі замовники продовжили просто укладати прямі договори з підрядниками, хоча за це їм загрожують санкції  —  від 25 500 до 51 000 грн штрафу. Адже це уникнення проведення спрощеної закупівлі.

Друга поширена помилка стосується застосування переговорної процедури. Загалом замовник має право після двох невдалих торгів провести переговорну процедуру, тобто підписати угоду без аукціону. Однак за новою редакцією, якщо хоча б один зі скасованих тендерів оголосили до 19 квітня, замовник не має права скористатися переговоркою. Потрібно знову оголошувати торги. І лише якщо вони знову двічі будуть невдалими — можна розпочинати переговорну процедуру.  

Не всі бюджетні установи звернули на це увагу, тож провели закупівлі з порушеннями. Більшість замовників, яким наші координатори надіслали звернення, розірвали укладені договори. Це дозволило їм вчасно усунути проблему та уникнути накладення штрафу.


Це типові порушення, які ми виявили під час моніторингу закупівель закладів охорони здоров’я. Звичайно, їх було більше. І звісно, не всі вони були навмисними. Однак будь-які порушення призводять до недотримання замовниками принципів публічних закупівель. І насамперед йдеться про економію і ефективність. В умовах пандемії це особливо важливо, адже гроші потрібні, щоб рятувати людські життя.

Окрім цього, результати нашого проекту підтверджують, що найбільше корупційних ризиків несе саме процедура COVID-19. Зважаючи на те, що ситуація на ринку зараз стабільна, лікарні мають певні запаси, а постачальники приходять і на торги, ми пропонуємо переглянути підходи до коронавірусних закупівель. 

Можна спробувати поступовий перехід до конкурентних процедур для закупівель певних груп товарів. Адже деякі замовники вже почали відмовлятися від процедури COVID-19 на користь конкурентних процедур, які дозволяють досить швидко придбати якісний товар значно дешевше. 

З іншого боку, проєкт показав, що багато замовників припускаються помилок через незнання. Тому наші координатори максимально спрямовували свої зусилля на просвітницьку діяльність і попередження: надсилали звернення, проводили телефонні консультації, вебінари, публікували блоги. Адже важливо, щоб замовники не просто виправили помилки, але і не припускалися їх у майбутньому. 


Проєкт реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у межах Transition Promotion Program.

Як замовнику зареєструватися на DOZORRO

Що треба зробити, щоб отримати змогу відповідати на відгуки щодо своїх закупівель.

09.02.2022 10:00

Грудневі жнива на Полтавщині

Щороку ми мріємо, що ці жнива зникнуть — однак раз по раз натрапляємо на такі історії.

10.01.2022 12:30

Аудитори все частіше програють у судах

Однією з найпоширеніших причин залишається недостатньо чіткий висновок за результатами моніторингу.  

27.10.2021 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання