Подружні тендерні забави на Франківщині

20.11.2019 19:00


У відкритих торгах головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області на придбання мережевого обладнання “змагалось” подружжя. Закупівлю було оголошено у серпні 2019 року. 

Участь у торгах взяли одразу семеро учасників. Серед них були ТОВ «Ай Пі Україна» та фізична особа-підприємець Сімонова Тетяна Володимирівна. До слова, саме ФОП Сімонова Тетяна Володимирівна і стала переможцем у торгах.

Після детального аналізу закупівлі аналітиками ГО Центр «Антикорупційна платформа», стало відомо, що двох учасників об’єднує не тільки спільна участь у тендері.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань одним із засновників ТОВ «Ай Пі Україна» є Сімонов Ігор Арсенович.

Проаналізувавши тендерну документацію переможниці торгів Сімонової Тетяни Володимирівни, бачимо, що вона зареєстрована у шлюбі з Сімоновим Ігорем Арсеновичем.

Те, що чоловік переможниці торгів і співзасновник вищеназваної ТОВ не просто тезки, підтверджує спільне місце реєстрації ФОП Сімонової та співзасновника ТОВ Сімонова за однією адресою у місті Чернігові.


Паспорт Сімонової Т.В.

Статут ТОВ «АЙ ПІ УКРАЇНА»


На підставі цих фактів «Антикорупційна платформа» надіслала  звернення до Антимонопольного комітету України. 

Відповідно до ч.1 ст.17 Закону, замовник зобов’язаний відхилити тендерну пропозицію учасника, якщо він є пов’язаним з іншими учасниками закупівлі.

Оскільки замовник з цієї підстави тендерну пропозицію Сімонової Тетяни Володимирівни не відхилив, «Антикорупційна платформа» звернулась і до ДАСУ. За результатами цього звернення Держаудитслужба розпочала моніторинг закупівлі. І встановила, що замовник неправомірно визнав ФОПа Сімонову переможцем.


Відповідь ДАСУ з інформацією про початок моніторингу закупівлі


До слова, подружжя також разом «змагалось» за перемогу, наприклад, у закупівлі обладнання інформаційної системи для Служби зовнішньої розвідки України.

Загалом впродовж 2017-2019 років ФОП Сімонова Тетяна Володимирівна брала участь у 44 закупівлях у системі «Prozorro». Очікувана вартість лотів сягала більш ніж 9,5 мільйонів гривень. Водночас поточна сума укладених договорів з підприємницею становить тільки 2 мільйони гривень.

Натомість ТОВ «Ай Пі Україна» брало участь у понад 200 закупівлях з очікуваною вартістю лотів у понад 96 мільйонів гривень. А сума поточних договорів, укладених з ТОВ, становить понад 6 мільйонів гривень.


Підготовка до великої води на Франківщині

В Івано-Франківській області сільська рада віддала підряди на будівництво берегозакріплювальних споруд 71-річній підприємиці. Ймовірно, вона пов’язана з компанією, якій скасували ліцензію на будівельні роботи.

10.08.2020 20:00

Гроші під снігом: на Франківщині взимку на ремонт доріг витрачають більше, ніж за цілий рік

Ремонти доріг  в Івано-ФранківськоУ “грудневі жнива” Рожнятівська РДА на ремонт одних і тих же доріг витратила більше, аніж протягом року

24.01.2019 11:18

Послуги консультантів: хотіли як краще, а вийшло...

“Антикорупційна платформа” дослідила тенденцію залучнення юристів-консультантів при проведенні закупівель медичними закладами Івано-Франківська. 

25.03.2018 20:07

Поліція охорони Івано-Франківської області орендує автомобіль в родича поліцейського

Управління поліції охорони в Івано-Франківській області вирішило витратити 192 тис. гривень на оренду трьох автомобілів у 2018 році. Що цікаво, всі три автомобілі – старенькі ВАЗи

21.02.2018 14:11

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання