Полтава: які ремонти купували ваша школа чи дитсадок. Онлайн-мапа

19.06.2018 20:03

Знайдіть на олнайн-мапі Полтави свою школу чи дитсадок і перевірте витрати на ремонт з 2016 року. Перейдіть на тендери і ознайомтесь: хто, що і за скільки ремонтував, коли мали (мають) закінчити роботи, чи були скарги на закупівлю.

За нашими підрахунками, на ремонт 94 шкіл та дитсадків в Полтаві за останні два роки витратили 208 млн грн. 

Ремонти шкіл та садочків від депутата

Чотири найдорожчих підряди ремонтів серед шкіл та садків - шкіл №3, №11, №26 та дитсадка №6 “Чебурашка” - виграла фірма полтавського депутата обласної ради "Газонафтовий промисловий комплекс". Вартість контрактів - 80 млн грн з економію 0-2%.

Компанія "Газонафтовий промисловий комплекс" належить полтавському депутату від БЮТ Горжію Ігорю Григоровичу. Офіційно депутат “тимчасово не працює”, а свої сотні тисяч доларів в декларації пояснює тим, що заробив раніше, коли був підприємцем.

На реставрацію однієї з найстарішої полтавської школи №3 з 2016 року виділили 43 млн грн. Це перша полтавська школа за масштабом реконструкції: тут планують провести заміну покрівлі, оновити перекриття другого поверху, утеплити горища, замінити вікна на пластикові, провести ремонт фасаду та гідроізоляцію стін першого поверху.

В лютому 2018 року місцеве видання публікувало фотографії, які були зроблені в школі №3, з неякісним виконанням робіт.

На фото зразок "капітально відремонтованого" вікна у школа №3 - Фото “Останній Бастіон”

Ремонт від підрядника, який підозрюється у розкраданні коштів

П’ятий найдорожчий ремонт Полтави відбувається у школі №10, яка отримала 10 млн грн на ремонт вікон, фасаду та даху. Детальніше про ремонт дивіться сюжет “Лтава”.

В закупівлі реставрації на 8,5 млн грн перемогла компанія “Марк строй”, яка не понижувала ціну. Трьох конкурентів, які готові були виконати ті ж роботи дешевше на 2,2 млн грн, тендерний комітет відхилив. Двох через відсутність аналогічних договорів з державним замовником. Третього - через скаргу “Марк строй” про невідповідність вимогам.

Компанія “Марк строй” зараз фігурує у кримінальному провадженні з розкрадання коштів на будівництві. Слідчі підозрюють, що Дитяча міська клінічна лікарня Полтави внесла неправдиві дані в акти виконаних будівельних робіт, “достовірно знаючи про те, що зазначені будівельні роботи підприємствами не виконувалися”. 

В інших школах Полтави тривають менші за розмірами капітальні ремонти. Наприклад, на фасад трьох шкіл - № 18, №20 та №39 - витратять 3,9 млн грн. В школах збираються оновити фасад, цоколь, встановити віконні решітки, двері.

Щоб знайти школу за номером, натисніть на квадрат в правому верхньому куті для переходу на сторінку Google-карти і скористайтесь пошуком.

Помітили недостовірність даних? Будь ласка, повідомте про це на babak @ ti-ukraine.org або у FacebookНад створенням мапи працювали Шамшур Анастасія та Артем Бабак.

Як знайти конкретну закупівлю у місті і залишити відгук на якість робіт, товару чи послуг? Дивіться це відео або прочитайте текстову інструкцію від DOZORRO.

Профілі замовників та учасників у BI Prozorro

Як в аналітичному модулі подивитися основну інформацію про різних замовників та компанії, що працюють у публічних закупівлях

02.04.2024 10:54

Вплив тривалості строку подання пропозицій на успішність закупівель будівельних робіт

Як замовники встановлюють строки подання пропозицій, і як це впливає на кількість учасників на будівельних тендерах.

19.02.2024 13:11

Мапа громадських вбиралень Києва

Де у столиці розташовані громадські туалети

26.10.2023 11:05

Депутати хочуть дозволити підвищувати ціну договорів на будівництво

Ризикована ініціатива, яка потребує доопрацювання, щоб уникнути корупціогенних чинників: юраналіз законопроєкту 8202.

05.02.2023 11:05

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання