У МІСЬКІЙ РАДІ ОБГОВОРИЛИ МЕХАНІЗМ МОНІТОРИНГУ ЗАКУПІВЕЛЬ ЗА ДОПОМОГОЮ "ПАНЕЛІ КЕРІВНИХ ОРГАНІВ" ПУБЛІЧНОГО МОДУЛЯ АНАЛІТИКИ ВІ

17.10.2019 21:00

25 вересня, в пресцентрі Житомирської міської ради представники виконавчих органів та комунальних підприємств  міської ради спільно з експертом громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» обговорили специфіку здійснення закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та їх моніторинг за допомогою порталу "Панель керівних органів" Публічного модуля аналітики ВІ.

Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна» слідкує за проведенням електронних закупівель, здійснює розробку та підтримку аналітичних інструментів, які дозволяють слідкувати за рівнем ефективності проведення публічних закупівель. Керівним органам замовника завжди важливо розуміти ефективність проведення закупівель їх підпорядкованими структурними підрозділами для прийняття правильних управлінських рішень. Ключові показники ефективності, фактори ризику та останні важливі події керівний орган може перевірити в декілька кліків. Додаток буде корисним не тільки керівним органам, але й постачальники і замовники також знайдуть цікаве для себе.

Заступник міського голови Світлана Ольшанська зазначила: «Для Житомирської міської ради є пріоритетом дотримання принципів прозорості та відкритості, особливо проведення закупівель розпорядниками коштів та комунальними підприємствами. Системи публічних продажів та закупівель є сучасними інструментами та спрямовані на підвищення ефективності витрачання бюджетних коштів. Тому, дуже важливо підвищувати кваліфікацію закупівельників, а керівникам департаментів та комунальних підприємств  здійснювати моніторинг з метою недопущення або виправлення проблемних моментів, пов’язаних із публічними закупівлями».

Після пройденого навчання Управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради активно розпочало використання Публічного модуля аналітики ВІ. Відділ аналізує кількість тендерів, очікувану вартість, пропозиції на торги та економію коштів. З аналітичними даними щодо публічних закупівель в Управлінні працюють головний бухгалтер та головний спеціаліст. Вся запитувана інформація аналітичного характеру використовується для поточної роботи з метою оцінки рівня ефективності роботи комунальних підприємств. Також активно аналітичні дані використовує Юридичний департамент Житомирської міської ради. Спеціалісти департаменту аналізують дані ще з 2013 року. "Панель керівних органів" полегшило виконання завдань, які покладено на департамент. Аналітики в діяльності тендерного комітету може бути корисна для ознайомлення з проблематикою в закупівлях.

Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program та Проекту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS”

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Навіщо замовникам BI Prozorro?

Інструкція допоможе замовнику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 12:48

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

Як правильно підписатися на тендер та слідкувати за кожним етапом проведення процедури закупівлі

Якщо ви бажаєте підписатися на тендер та отримувати важливі сповіщення на пошту, Telegram або Skype, вам необхідно перейти на сайт DOZORRO.

25.10.2019 15:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання