У Нікополі мама "змагалась" з донькою за виготовлення 1850 кришок люків

25.07.2019 16:33

У 2018 році Управління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради купувало 1850 кришок люків за 411 тисяч гривень та 945 тисяч гривень. В технічних умов закупівлі замовник прописав, що на кришці люка через відливання повинні розмістити логотип Нікополя у вигляді великої літери «Н».

На торги прийшли два учасники з Кривого Рогу — ФОП Яна Баракат та "Люксор-М". Ніякого пониження цін та конкуренції не було. І не могло бути, адже ці учасники тісно пов'язані між собою: Яна Баркат є дочкою власниці "Люксор-М" Людмила Мануйлова з Кривого Рогу.

Яна Баракат до 2016 року мала прізвище Мануйлова і до 2007 року проживала за тією ж адресою, що і Людмила Мануйлова. Те, що Баракат та Мануйлова є родичами, підтверджують копія паспорту, довідка МВС. Крім того, ризик-індикатори DOZORRO та YouControl зафіксували перетин телефонів та адрес проживання у тендері.

Але це не все. Деякі документи Яни Баракат та "Люксор-М" мають високу схожість в оформленні, зокрема:

  • документи мають однакові дефекти друку та/або сканеру, тобто роздруковані та відскановані, ймовірно, на одних тих самих приладах
  • більшість документів учасників мають однакову нумерацію та дату складання
  • схожість почерку, тобто візуально схоже, що документи складалися однією особою (дата, номер реєстрації)

Відповідно до тендерної документації, учасники повинні були надати лист у довільній формі з описом застосування технологій із захисту довкілля. Ці документи мають дуже схожий вигляд, назви та оформлення. Аналогічні довідки містяться в пропозиціях обох учасників в закупівлі люків, хоча вимогами тендерної документації не встановлене надання таких довідок.

Громадська організація Криворізький центр розслідувань направила заяву до Антимонопольного комітету України.

Дорожні пристрасті на Херсонщині

У межах «Великого будівництва» на Херсонщині з порушеннями уклали договір на капітальний ремонт дороги на 22,1 млн грн. Однак розривати контракт замовник не поспішає. Навіть попри те, що для нього стали проблемними цілих шість із семи угод з цим підрядником. 

04.03.2021 15:02

“Хто в ліс, а хто по дрова”

5 дуже дивних вимог усунути невідповідності протягом 24 годин.

18.12.2020 17:00

Піонери рамкових угод

Хороший і поганий приклад використання закупівель за рамковими угодами.

29.01.2020 17:00

DOZORRO Спільнота зберегла Херсону 3 млн грн

У серпні 2019 р. Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації оголосив тендер на реконструкцію тренувального поля стадіону «Кристал» у м. Херсоні, очікуваною вартістю 14,8 млн грн.

03.10.2019 16:36

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання