Вікно для корупції в Prozorro

22.05.2020 23:00

Через коронавірус усі сфери життя громадян та діяльності держави зазнали змін, зокрема й сфера публічних закупівель.

Оскільки через Prozorro потрібно було терміново купувати товари, послуги та роботи для запобігання та протидії COVID-19, Верховна Рада України прийняла Закон, який виводить такі закупівлі з під дії Закону “Про публічні закупівлі”. На виконання вимог Закону була прийнята відповідна постанова КМУ, що встановлює перелік таких товарів, робіт чи послуг та порядок їх закупівлі. Отже, всі закупівлі (і допорогові, і надпорогові) за COVID-19 здійснюють відповідно до вимог Закону № 530 та згідно з Постановою № 225.

Про це також зазначено у прикінцевих та перехідних положеннях як попередньої, так і чинної редакції Закону “Про публічні закупівлі”.

Проте, це не завадило деяким депутатам подати проєкт Закону від 24.04.2020 №3392  про внесення змін до ст. 40 Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо проведення процедур закупівель в умовах загрози виникнення надзвичайної ситуації).

Авторка, депутатка Грищенко Тетяна Миколаївна, мотивує подання законопроєкту, тим, що в новій редакції Закону “Про публічні закупівлі” (вступила в дію з 19.04.2020) відсутня норма щодо проведення закупівель, спрямованих на боротьбу з COVID-19, за спрощеними процедурами.

Загальна мета законопроєкту — удосконалити норми чинного законодавства України щодо закупівель товарів, робіт та послуг в умовах загрози виникнення надзвичайної ситуації.

Отже, депутатка пропонує внести зміни до ст. 40 Закону “Про публічні закупівлі”: поширити можливість застосування переговорної процедури закупівлі на випадки загрози виникнення надзвичайних ситуацій та скоротити строк для укладання договору за такою процедурою до 2 днів з дня оприлюднення в Prozorro повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. 

Наразі замовники можуть застосувати переговорну процедуру у разі виникнення особливих економічних чи соціальних обставин, пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій та мають право укласти договір не раніше ніж через 5 днів. 

Законопроєкт пані Грищенко значно розширює можливості для застосування замовниками переговорної процедури. Водночас, авторка жодним чином не пояснює, як саме буде підтверджуватися факт «загрози виникнення надзвичайної ситуації», що створює потенційні ризики необґрунтованого вибору замовниками  неконкурентної процедури закупівель.      

Згідно зі ст. 2 Кодексу Цивільного Захисту Україні існує поняття “запобігання виникненню надзвичайних ситуацій”. Водночас жодних винятків щодо закупівель для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, законодавство не передбачає.

Натомість, авторка законопроєкту практично вводить нове поняття “загроза виникнення надзвичайних ситуацій” та пропонує встановити спрощений механізм закупівель, який не передбачений спеціальним законодавством. Так, у разі ухвалення законопроєкту, затягнувши свідомо проведення будь-якої закупівлі - замовник зможе провести переговорну процедуру зі своїм учасником. 

Ще раз нагадуємо, що для придбання товарів, робіт та послуг, спрямованих на боротьбу з COVID-19, вже встановлено спрощений механізм закупівель, згідно з яким замовники укладають договори з постачальниками поза Prozorro, і мають лише прозвітувати (оприлюднити договір з усіма додатками) в системі за результатами таких закупівель.

Запропоновані пані Грищенко поправки створюють суттєві корупційні ризики у сфері публічних закупівель, які негативно відобразяться на всій сфері.

Трансперенсі Інтернешнл Україна закликає Верховну Раду України відхилити внесений законопроєкт №3392. 

Якими будуть закупівлі після війни

Пропозиції експертної робочої групи для повоєнних закупівель.

16.06.2022 16:50

Чи варто публічним закупівлям під час війни повертатись в конкурентне русло

Як зробити закупівлі знову прозорими, але не втратити у швидкості та безпеці.

31.05.2022 14:00

Аудитори все частіше програють у судах

Однією з найпоширеніших причин залишається недостатньо чіткий висновок за результатами моніторингу.  

27.10.2021 13:00

Чому варто оскаржувати неправомірні дії Замовника в АМКУ

Іноді навіть по кілька разів. На прикладі закупівлі вугілля інтернатом у Кіровоградській області.

13.10.2021 10:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання