Як користуватися аналітичним інструменто під час перевірки закупівель розповіли представникам Хмельницької міської ради

21.10.2019 21:00

Для працівників структурних підрозділів Хмельницької міської ради було проведено навчальний семінар, який організувано за участю Відділу планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств міста спільно з громадською організацією Transparency International Ukraine. Метою семінару було розповісти про особливості громадського контролю державних закупівель у системі ProZorro. Йшлося, зокрема, про аналітичні інструменти DOZORRO, які дозволять мінімізувати ризики, ефективніше працювати і використовувати міський бюджет. У семінарі взяли участь майже 30 представників розпорядників коштів.

«Представники громадської організації Transparency International Ukraine розкажуть про можливості моніторингового порталу DoZorro, який дає можливість більш ефективно відслідковувати, контролювати та аналізувати електронні закупівлі підприємствами, які підпорядковуються виконавчим органам міської ради. Семінар організовано для розпорядників коштів, для структурних підрозділів міської ради, які здійснюють ці закупівлі. Функціонал дозволить надалі більш ефективно будувати такі закупівлі», - зазначив завідувач відділу  планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств міста міської ради Едвард Тришневський.

На різних етапах проведення закупівлі можуть з’являтися різні ризики.

Ми спробували допомогти керівним органам, які мають у своєму підпорядкуванні департаменти або управління, розібратися з ризиками, мінімізувати їх і підвищити ефективність роботи за допомогою аналітичних інструментів, які ми розробили. Система дозволяє отримати всю інформацію, яка проходить в системі публічних закупівель, від початку планування до підписання договору і його виконання. На кожному з цих етапів проводиться певний моніторинг, аналіз ефективності. Ми також нещодавно розробили функціонал, який дозволяє слідкувати за своїми підпорядкованими організаціями, моніторити власні показники і порівнювати їх, дивитися до яких департаментів або управлінь потрібно приймати якісь управлінські рішення, які підвищать ефективність проведення закупівель і зеконономлять більше коштів, які потім можна використати для міста, для закупівлі інших товарів та послуг.

Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program та Проекту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS”

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Як розмістити інформацію про публічні закупівлі на своєму сайті?

Інформація про публічні закупівлі на сайті — це відкритість місцевої влади. Така новація має низку переваг. Ми розробили просту інструкцію, яка допоможе відобразити інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно .

19.08.2020 13:00

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання