Як в Українці проводять закупівлі вже виконаних робіт

28.04.2018 21:25

У грудні 2017 року виконавчий комітет Української міської ради провів 43 закупівлі. Їх очікувана вартість – 28 млн грн. 71% закупівель проведені за неконкурентною процедурою – звітуванням про укладений договір.

Відзначмо дві закупівлі, проведені за звітуванням про укладений договір: дорожний ремонт та реконструкція дитячого майданчика.

11 грудня 2017 року міська рада Українки закупила ремонт дороги вартістю 194 тис. грн. Але потреби в цій закупівлі не було - станом на 5 грудня дорога була відремонтована.

12 грудня 2017 року міськрада закупила реконструкцію дитячого майданчика за 439 тис. грн. Станом на 4 грудня 2018 р. майданчик ремонту не потребував. Всі гойдалки, каруселі були у робочому стані, нові. Огорожа також ані ремонту, ані реконструкції не потребувала.

Предмети закупівлі – різні, але в них є багато спільного. Обидві - без проведення торгів. Обидві - здійснені коли потреби у вказаних роботах не було. У випадках закупівель ремонту дороги та реконструкції дитячого майданчику за заявами громадської організації “Трипільський Край” були відкриті кримінальні провадження.

Прокуратура вбачає у даних закупівлях ознаки правопорушення за статтею про привласнення або розтрату майна.

Виконавець ОВ «Дитячі та спортивні майданчики», якого обрала Українська міська рада для ремонту дитячого майданчика, є фігурантом у кількох справах за ознаками такого самого правопорушення - розтрата та/або привласнення майна. Так само, як і в Українці, в Ірпені (під Києвом) були укладені договори на роботи, потреби у яких не було.

Чи означає це, що вказана компанія систематично «допомагає» можновладцям виводити кошти з бюджету? Покаже слідство, вироків ще немає.

Зниження порогу до 50 тис. грн для обов’язкового застосування конкурентної процедури торгів, безперечно, ускладнить проведення подібних схем, знизить кількість подібних випадків та збереже значну кількість коштів платників податків.

Рецепт прямого договору

Як в Золотоноші за допомогою дискримінаційних умов на відкритих торгах третій рік поспіль укладають прямі договори на закупівлі шкільного харчування з двома ФОПами.

17.02.2020 16:55

Вдвічі дорожче і з реконструкцією недобудови

Як у Петропавлівській Борщагівці будують школу з купою порушень

30.01.2020 11:30

102 млн гривень на новорічні подарунки

Традиційно, до свят, органи місцевого самоврядування купують новорічні подарунки для дітей. Цього року їх вже купили майже  на 102 млн грн!

27.12.2019 11:00

Оповідь про замовника, який знає все про "неправильний мед"

А поблизу хатки стирчав стовпчик, на якому була прибита поламана дощечка з написом. І кожен, хто хоч трохи вмів читати, міг на ній прочитати: "Стороннім В". Більше прочитати там не міг навіть найвидатніший грамотій. Алан. А. Мілн, «Вінні-Пух»

06.11.2019 11:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання