Закупівля інфовисвітлення у своїх

17.05.2017 20:40

Цього разу розповім про ДП “Український центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”. Підприємство, схоже, вирішило розіграти тендер серед “своїх”.

Дискримінаційна вимога

Державне підприємство "Український центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” (далі - Замовник) оголосило тендер на Інформаційне висвітлення ХXIIІ літніх Дефлімпійських ігор. На DoZorro за даним тендером лишили відгук. Опрацювавши його, ми так само, як і скаржник, звернули увагу на дискримінаційні вимоги до закупівлі. Вони зводяться до того, що до закупівлі замовник допускає лише тих учасників, які вже мають досвід висвітлення дефлімпійських видів спорту. ( Дефлімпійські ігри - спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують).

Разом з тим, у тендерній документації відсутній проект договору, що є порушенням законодавства у сфері публічних закупівель. Але найцікавіше не це.

Втрачені півтора мільйони

Так, у закупівлі взяли участь п’ять учасників, проте, троє з них було відхилено в тому числі через те, що в них не має досвіду з висвідлення саме дефлімпійських видів спорту. Як наслідок, переможцем було визначено учасника, який надав аналогічні послуги в попередні роки. Про попередній досвід даного учасника у 2012 році вже повідомляли “НАШІ ГРОШІ”. Зазначене також підтверджується скан-копією договору з Замовником про висвітлення ХХІ літніх Дефлімпійських ігор, що міститься у складі пропозиції учасника.

Отже, переможцем обрано ПІДПРИЄМСТВО ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН "БІЗНЕС-ЦЕНТР НКСІУ" (ПІДПРИЄМСТВО "БІЗНЕС-ЦЕНТР НКСІУ"), пропозиція якого дорожча на півтора мільйона від найдешевшої пропозиція, яку відхилили.

Свій до свого по своє

Хто ж стоїть за цією структурою? Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засновником переможця закупівлі є Національний комітет спорту інвалідів України. Нагадаю, Замовник також належить до сфери управління Національного комітету спорту інвалідів України. З відкритих джерел було встановлено, що Генеральний директор переможця є Дорошенко Євген Робертович, який у 2012 році був радником президента Національного комітету спорту інвалідів з питань інформаційного забезпечення розвитку фізкультурно-спортивного руху в Україні, м. Київ.

Національний комітет спорту інвалідів очолює Сушкевич Валерій Михайлович. За часів коли він був депутатом, його помічником на громадських засадах був Дорошенко Євген. Враховуючи вищезазначене, ми проінформували контролюючі та правоохоронні органи про можливі порушення законодавства у сфері публічних закупівель та можливу змову Замовника з учасником-переможцем, що може призвести до перевитрачання бюджетних коштів. Про отримані відповіді будемо інформувати додатково...

Матеріал підготовлено в рамках проекту, USAIDUK aid та Фонду Євразія “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”.

Як зробити публічні закупівлі менш привабливими для бізнесу

Чому зупиняти платежі за результатами моніторингів Держаудитслужби — погана ідея і чи є альтернативні рішення для контролю?

30.11.2023 10:30

Які зміни в публічних закупівлях очікує від нас ЄС

Вдосконалення контролю, більше нецінових критеріїв, розвиток централізованих закупівель на місцевому рівні та скасування обов’язкових е-аукціонів.

10.11.2023 12:00

Нові зміни в антимонопольне законодавство: розв'язують проблеми чи додають нових

Останні зміни в антимонопольне законодавство не йдуть на користь конкуренції в публічних закупівлях.

07.12.2021 11:00

Як скасування Prozorro покращить сферу публічних закупівель

Прогноз наслідків відмови від електронної системи закупівель від аналітиків DOZORRO.

01.04.2021 10:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання