Комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради вдруге порушило законодавство і уклало договір з підприємцем-порушником. Цього разу ціна питання складає 1,11 мільйон гривень за кросовер Toyota Highlander 2,7L Comfort 2017 року випуску.

Вперше у січні цього року комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна уклало договір про придбання авто Toyota Highlander вартістю 1,05 млн гривень з ТОВ “Класик-авто”. Тоді експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” виявили порушення у даній закупівлі: в технічних вимогах комунальне підприємство вказало конкретну торгову марку авто, деталізувавши технічні характеристики без обґрунтування, що призвело до обмеження конкуренції.

Інформацію передали у Державну аудиторську службу, яка  також виявила зв`язки переможця торгів ТОВ “Класик Авто” з іншим учасником аукціону. В ньому крім «Класик АВТО» Василя Угренюка  брали участь ТОВ “Модерн-авто” Василя Човганюка та Людмили Угренюк, а також ПАТ “Івано-Франківськ-авто” з “Української автомобільної корпорації” Таріела Васадзе. Тоді, під тиском експертів Центру та аудиторів комунальному підприємству довелось розірвати договір з переможцем.

Однак, вже у серпні цього року комунальники  знову потисли руку з підприємцями і таки придбали авто Toyota Highlander 2.7L Comfort у ТОВ “Класик АВТО” вартістю у 1,11 мільйона гривень. Серед конкурентів “Класик АВТО” було лише одне підприємство ТОВ “Сервісний центр “Діамант” Павла Волкова з міста Червоноград Львівської області, чия пропозиція була трохи вищою.

Експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” виявили, що і ця закупівля відбулася з порушеннями законодавства. Зокрема, при проведені тендеру комунальне підприємство встановило вимоги про надання учасником довідки (листа) про виконання аналогічних договорів. ТОВ “Класик АВТО” такої довідки не надало. Відсутній також документ, який би засвідчував, що підприємство протягом трьох останніх років не порушувало Закон України “Про захист економічної конкуренції”. Також ТОВ “Класик АВТО” надало свої документи у форматі jpg, що суперечить п. 1 р.3 Тендерної Документації, в якій передбачено, що уся документація подаються у форматі PDF з чітким зображенням. В свою чергу, комунальники закрили очі на ці порушення та таки уклали договір з ТОВ “Класик АВТО”.

За зверненням експертів, державна аудиторська служба провела свій аналіз даної закупівлі та підтвердила факти порушення закону. Автопідприємству Івано-Франківської облради аудитори вже направили листа, в якому вимагають дотримуватись чинного законодавства при проведені закупівель, усунути порушення, а також притягнути винних осіб до відповідальності.

Як активісти дискримінаційний тендер відмінили

Можливо ця закупівля мала б інше продовження, однак експерти Центру громадського моніторингу та досліджень, виявивши невідповідності Закону в тендерній документації та технічному завданні, одразу звернулися до Замовника, ДСНС України та Західного офісу Держаудитслужби. І вже за три дні Замовником було оприлюднено рішення про відміну торгів

13.12.2019 23:00

Нездорове будівництво

Майже дві третини угод на будівництво медичних амбулаторій у Львівській області укладені з порушеннями

14.03.2019 21:00

Львівські бізнес-партнери виграли у змові торгів на сотні тисяч гривень

Приватний підприємець з Борислава Володимир Айзенбарт з початку року уклав угод на продаж продуктів для бюджетників Львівської області на загальну суму 401,75 тис. грн.

07.05.2018 14:09

Хто ремонтує дороги Шевченківського району Львова?

Впродовж січня-березня 2018 року Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради здійснила чотири закупівлі капітальних ремонтів дворів та тротуарів.

30.03.2018 16:50

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання