Львівські комунальники хотіли замовити демонтаж реклами у свого колишнього співробітника

08.02.2018 15:01

Нагляд за дотриманням підприємствами вимог про рекламу, благоустрій, екологічний стан у Львові здійснює комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління». Для демонтажу рекламних вивісок та малих архітектурних форм комунальники майже щомісяця шукають собі контрагента у системі ProZorro. І знаходять - колишнього співробітника.

Один із таких тендерів «Адміністративно-технічне управління» провело наприкінці 2017 року на демонтаж понад 6 тис. рекламних вивісок різного розміру очікуваною радість в 2,9 млн грн. У закупівлі взяли участь двоє учасників: ФОП Фліс Тарас Іванович, та ТзОВ «Центр реклами». ФОП вже раніше отримував підряд від комунальників на виконання таких же робіт, а компанія прийшла на тендер до львівських комунальників вперше.

За результатами відкритих торгів, замовник визначив переможцем ФОПа та повідомив у системі про намір укласти з підприємцем договір на 2,8 млн грн. Однак, провівши детальний аналіз пропозиції переможця, ми виявили ряд грубих порушень. "Центр громадського моніторингу та досліджень"  написав рекомендаційне звернення до КП «Адміністративно-технічне управління» через сайт DoZorro з вимогою відхилити пропозицію свого колишнього співробітника. На даний момент комунальники прислухались до рекомендацій, відхилили пропозицію ФОПа Фліса Тараса Івановича, скасували процедуру відкритих торгів та оголосили нову.

Порушення

У пропозиції ФОПа відсутня інформація необхідні технічні характеристики предмета закупівлі та відповідна технічна специфікація. Зокрема інформація про наявність досвіду виконання аналогічного договору, який вимагав замовник у своїй тендерній документації. 

Тарас Фліс також не надав жодної інформації про субпідрядника, яка була обов’язковою у випадку закупівлі робіт та послуг. 

Довідка про відсутність заборгованості по сплаті податків була протермінованою майже на рік, а відтак недійсною на дату її подання. У пропозиції переможця також не було реєстру документів, які вимагав замовник у першому розділі своєї документації.

Колишній співробіник

На наш запит КП «Адміністративно-технічне управління» повідомило, що Тарас Фліс працював на цьому підприємстві до 2015 року і займав посаду інженера з об’єктивного контролю за станом зовнішньої реклами.

Як підприємець Фліс зареєструвався через рік після звільнення і почав отримувати замовлення з свого колишнього місця праці. Вже у 2018 році  КП «Адміністративно-технічне управління» підписало з ФОПом три прямі угоди на демонтаж реклами, загальною вартістю в 300 тис. грн, а у листопаді 2017 року Фліс переміг на закупівлі з прокату вантажних автомобілів цього ж підприємства, вартість таких послуг – 119 тис. грн. 

Цікаво й те, що участь у закупівлях, які проводять інші замовники підприємець не бере.

Це розслідування було створено за підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації повну відповідальність несе ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень”. Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу”.

Опубліковано на сайті Центру громадського моніторингу та досліджень

Хто ремонтує дороги Шевченківського району Львова?

Впродовж січня-березня 2018 року Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради здійснила чотири закупівлі капітальних ремонтів дворів та тротуарів.

30.03.2018 16:50

Колишній УБОЗівець отримує мільйонні тендери у Львові

Комунальне підприємство «Зелений Львів» доручило ремонтувати «Скнилівський парк»за 43,9 мільйона гривень компанії колишнього «убозівця», яка має сумнівний досвід виконання аналогічних договорів, але користується прихильністю райадміністрацій Львова.

20.02.2018 17:53

Зона Comfort'у Івано-Франківської облради

Комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради вдруге порушило законодавство і уклало договір з підприємцем-порушником. Цього разу ціна питання складає 1,11 мільйон гривень за кросовер Toyota Highlander 2,7L Comfort 2017 року випуску.

10.10.2017 17:12

Три відповіді. Три підтвердження порушень

Експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” отримали відповідь з Держаудитслужби на три звернення по виявлених порушеннях Закону України «Про публічні закупівлі» замовниками Закарпатської області:

15.06.2017 19:46

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання