DOZORRO-NEWS

Аудитори підтвердили висновки громадських експертів щодо порушень допущених при закупівлі послуг із ремонту приміщень у Львівській міськраді

27.05.2020 11:44

Західний офіс Держаудислужби виявив порушення в закупівлі послуг із ремонту приміщень у Львівській міськраді для облаштування душових вартістю понад 750 тисяч гривень. Перевірку провели після звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень» .

Відповідно до оприлюдненого висновку ЛКП «Ратуша-сервіс» повинне було відхилити пропозицію компанії, яка перемогла в конкурсі – ТОВ «БК Ера». Так товариство в кошторисі врахувало перевезення та навантаження сміття, однак це підрядник мав робити своїм коштом. Тому тепер комунальне підприємство повинне усунути порушення – розірвати договір.

Крім того журналісти видання «Наші гроші. Львів» перевірили документи учасників і виявили, що обраний переможець торгів пов’язаний із ще одним учасником – підприємцем Михайло Черняком. Майже всі документи «конкурентів» мають однакові плями. Це свідчить про те, що їх готували на одній техніці.

Крім того, раніше засновник та директор ТОВ «БК Ера» є Роман Матушевський працював то муляром, то виконробом у конкурента Черняка.

Якщо АМКУ підтвердить, що ці учасники узгоджували свою поведінку на тендері, то їм загрожує штраф і трирічна заборона брати участь у торгах.

ТОВ «БК Ера» зареєстроване в кінці грудня 2019 року. До цього замовлення фірма отримувала лише один підряд вартістю 171,4 тис. грн на поточний ремонт приміщення частини коридору 5-го поверху в міськраді, також від ЛКП «Ратуша-сервіс». Згідно з довідками, усе обладнання компанії орендоване, а сім працівників, крім директора, з лютого працюють за цивільно-правовими договорами. Як досвід фірма показала ремонт офісу в Києві в лютому.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання