DOZORRO-NEWS

«Енергоатом» замовив обладанння для Рівненської АЕС

18.06.2021 08:39

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» за результатами тендеру замовило кропивницькому ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій» обладнання на 359,01 мільйонів гривень. За умовами контракту до 9 січня 2022 року виробник поставить програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК СНЕ ТВ) для енергоблоку №1 Рівненської АЕС. На технічні засоби припадає 327,97 мільйонів, а на софт – 31,04 мільйон гривень, інформує видання «Наші гроші».

Журналісти зауважують, ціна угоди всього на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 360 мільйонів гривень.

Конкурентами були компанія «Aden Group Ltd» (Болгарія) із продукцією того ж «НВП «Радій» та ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» із власною продукцією, причому жоден учасник не знижував ціну під час аукціону.

Акціями «НВП «Радій» із Кропивницького володіють голова наглядової ради бізнесмен Євгеній Бахмач (24%), Наталя Бахмач (10%), фірма «Ensol SA» (Швейцарія, 25%), екс-депутатка Кіровоградської обласної ради від «Батьківщини» Аліна Бегун (9%) та ПАТ «Кіровоградграніт» Євгенія та Наталі Бахмачів (9%). Директором є Олександр Сіора.

Нагадаємо, у 2016 році СБУ підозрювала службових осіб «Радію» та «Енергоатома» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до заволодіння державних коштів в розмірі 131,73 млн грн. Тоді йшлося про закупівлю ПТК СНЕ ТВ для Южно-Української АЕС. Але з 2017 року нових ухвал по тому провадженню не з’являлось.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання