DOZORRO-NEWS

Господарський суд підтвердив змову компаній постачальників спортивного обладнання, які були минулоріч оштрафовані за рішенням АМКУ

06.01.2021 11:03

Суд підтвердив правомірність дій АМКУ в розслідуванні тендерної змови компаній, що постачають спортивне обладнання, повідомляє «Ліга антитрасту».

Так у серпні 2019 року Київське обласне тервідділення АМКУ наклало штраф на компанії «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» за змову на торгах із закупівлі спортивного обладнання та інвентаря для легкої атлетики очікуваною вартістю 2,19 мільйонів гривень. Під час розслідування АМКУ встановив, що компанії використовували одну ІР адресу, надавали одне одному фінансову допомогу, а крім цього ще й були пов’язані спільними керівником/власником.

У результаті «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» було визнано змовниками та накладено на них штраф у розмірі 68 тисяч гривень кожному. Крім тго позбавлено права брати участь у відкритих торгах протягом наступних трьох років.Проте компанії вирішили не сплачувати штраф, а спробувати довести свою невинуватість через суд. У підсумку рішенням Господарського суду міста Києва було підтверджено правомірність дій АМКУ та прийнято рішення про стягнення з «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» по 136 тисяч гривень - сума несплаченого штрафу плюс пеня. 

Бенефіціарним власником «Атлетика Віва», серед інших, є Валерій Борзов – двократний олімпійський чемпіон у спринті, колишній очільник Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), якого звільнили з ФЛАУ у листопаді 2012 року після корупційного скандалу.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання