DOZORRO-NEWS

Громадські експерти проведуть навчання для закупівельників Львівської міськради

10.12.2019 10:28

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» та в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець обговорили результати спільного дослідження ЦГМД та «Наші гроші. Львів» про закупівлі комунальних підприємств Львівської міської ради.

За результатами дослідження встановлено, що комунальні підприємства Львівської міської ради за останній рік збільшили кількість угод укладених за неконкурентною процедурою звітування таким чином порушуючирішення виконавчого комітету Львівської міської ради. Адже ще у 2016 році виконком зобов’язав комунальні підприємства проводити допорогові закупівлі на суми, що перевищують 50 тис. грн на товари та послуги і 500 тис. грн – на роботи.

Під час зустрічі голова правління «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка зауважив, що головною проблемою, з якою зіткнеться Львівська міська рада та її комунальні підприємства вже у квітні 2020 року, буде те, що уникання від проведення допорогових закупівель стане порушення ЗУ «Про публічні закупівлі», а не рішення виконавчого комітету.

За результатами зустрічі експерти ЦГМД та Олександр Одинець домовились про проведення спеціального тренінгу 13 грудня поточного року для працівників міськради та членів тендерних комітетів комунальних підприємств.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання