DOZORRO-NEWS

Харківські комунальники без аукціону придбали дороговартісні вуличні ліхтарі

10.08.2017 14:03

КП «Центр поводження з тваринами» прозвітував про укладення угоди з ТОВ «Технодорсервіс» щодо придбання вуличних ліхтарів загальною вартістю 142,9 тис. грн. Інформація про це розміщена на сторінці закупівлі в системі ProZorro, інформує Харківський антикорупційний центр.

Враховуючи загальну вартість угоди 13 вуличних ліхтарів коштуватимуть комунальникам фактично по 11 тис. грн. кожний. Враховуючи, що до системи не було завантажено копії договору сказати точно які саме ліхтарі було придбано неможливо.

Журналісти наголошують, у системі «ProZorro» вдосталь угод щодо придбання вуличних ліхтарів. І у всіх випадках їх вартість нижче, ніж у харківського КП. Так, у Полтаві місцеве «Міськсвітло» купує ліхтарі по 6270 грн./шт. У Дніпропетровській області 25 шт. вуличних світильників з супутнім обладнанням купують по 8 тис. грн. А у Києві військова частина купує взагалі менш ніж по 1000 грн./шт.

ТОВ «Технодорсервіс» належить мешканцю Артемівська Юрію Гончаренко та харків’янину Елі Лівшицу.Останній є відомим бізнесменом, який працює не тільки в Україні, а й у Росії та США. Крім того, він спонсором декількох єврейських благодійних ініциатив.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання