DOZORRO-NEWS

Львівські комунальники ігнорують вимоги Закону «Про публічні закупівлі»

14.04.2017 15:42

Львівські комунальники ігнорують вимоги Закону «Про публічні закупівлі»

В рамках роботи над проектом «Тендер і злочин» громадська організація «Центр громадського моніторингу та досліджень» виявила численні порушення норм Закону України «Про публічні закупівлі» з боку львівських комунальних підприємств.

Так на початку року КП «Трускавецьтепло» без проведення процедури відкритих торгів уклало дві угоди з ТОВ «Поділлянафтозбут» на придбання спочатку бензину А-95, а потім дизельного палива. Загальна очікувана вартість предмету закупівлі за четвертим знаком класифікатора ДК 021:2015 – 0913 «Нафта і дистиляти» становила 1 млн. 100 тис.грн., що прямо вказує на порушення комунальниками норм закону.

Подібна ситуація сталась й з КП «Турківське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП «Галсільліс» яке за результатом допорогових закупівель 05.04.2017 року уклало дві угоди з тим же ТОВ «Поділлянафтозбут на загальну суму 1,2 мільйони гривень.

За інформацією ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» підприємство «Поділлянафтозбут» внесене у «чорний список» Антимонопольного комітету України та не може брати участі і перемагати у відкритих торгах. Саме це, на думку активістів могло бути підставою для неправомірного поділу замовником предмету закупівлі. По виявлених фактах ГО звернулось до контролюючих та правоохоронних органів та наразі очікують відповідного реагування.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання