DOZORRO

На закупівлях будівництва і реконструкції парків Києва вже втратили понад 49 млн грн

23.03.2021 10:30


За даними Київаудиту, в межах закупівель для оновлення семи відпочинкових зон столиці у 2016-2021 роках місто втратило понад 49 млн грн з бюджету. 

Йдеться про закупівлі будівництва і реконструкції парків «Наталка», «Юність», «Веселка», «Відрадний», «Аврора», Кіото і парку Партизанської Слави. 

20,6 млн грн з 49 втратили на закупівлях парку «Наталка» в Оболонському районі. З 2016 року на його будівництво витратили вже 258 млн грн на різні об’єкти. Внутрішні аудитори КМДА виявили, що на будівництві бігової доріжки втратили майже половину її вартості — 3,4 млн грн. І ще 17,2 млн грн — на проєктних і будівельних роботах по парку.

14 млн грн при вартості 73 млн грн (19%) втратили під час ремонту парку Партизанської Слави. На роботах у парку Кіото перевитратили 11 млн грн зі сплачених 59,6 млн грн — понад 18%. 

Попри результати аудиту і низку кримінальних проваджень «Київзеленбуд» продовжує укладати договори з тими самими підрядниками.

«Замовник не має права обмежувати участь у закупівлях учасника, що просто фігурує у провадженні. Робити це можна лише у вичерпному переліку випадків, які містить стаття 17 Закону “Про публічні закупівлі”. І фігурування у кримінальних провадженнях серед них немає. Це можна і треба робити, якщо службова особа, яка підписує тендерну пропозицію, має судимість за кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів», — пояснює регіональна координаторка DOZORRO Анастасія Ференц.

Детальніше — у матеріалі Лесі Падалки.



© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання