DOZORRO-NEWS

У Харкові з переплатою відновлять частину набережної зони

13.08.2020 12:03

Департамент комунального господарства уклав договір з ТОВ «Укрспецреставрація» щодо відновлення елементів благоустрою Харківської набережної вздовж правого берега річки Харків. За результатами відкритих торгів сума контракту склала 18,6 мільйонів гривень. Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посилання на ProZorro.

В рамках ремонту підрядник має зробити систему електропостачання, замінити асфальтобетонне покриття на нові тротуари з гранітної плитки та встановити 26 лавок і 50 урн. Система електропостачання коштуватиме 10,6 мільйонів гривень.

В кошторисі ремонту на деякі позиції можна побачити суттєве завищення цін. Наприклад, пісок купують по 575,37 гривень за кубометр. При тому, що ринкова ціна піску в Україні вдвічі дешевша. За щебінь (фракція 20-40 мм) буде заплачено 1374,6 грн/м3, що на чверть дорожче середніх цін на Харківщині.   

За кошторисом, 50 антивандальних урн обійдуться в 170 тисяч гривень, тобто одна урна коштуватиме 3,4 тисячі. В цьому році, зауважують журналісти, той же Департамент комунального господарства встановлює урни вартістю 900-1500 грн. в різних скверах та парках міста. 

Завершити усі ремонтні роботи підрядник має до кінця наступного року. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання