DOZORRO-NEWS

З серпня 2016-го кількість процедур на ProZorro зросла на 550%

02.08.2017 12:46

За рік роботи кількість проведених процедур в системі ProZorro зросла на 550% до 991,5 тисячі процедур. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Так за рік до електронної системи приєдналося більше 18 тисяч нових державних замовників, на 384% зросла кількість учасників, а сума оголошених торгів збільшилась майже в 10 разів з 75 млрд грн до 725 млрд грн.

“Я вітаю команду ProZorro з цим успіхом та запевняю усіх, що ми не зупиняємось на досягнутому. Ми вже працюємо над новим Законом про допорогові закупівлі, який забезпечить наявність даних по усім закупівлям в електронній системі. Ми хочемо, щоб в майбутньому усі закупівлі проходили через ProZorro і водночас, плануємо спростити процедури допорогових закупівель для державних замовників. Ми також працюємо над пілотним проектом Центральної закупівельної організації, які державні органи можуть делегувати свої типові закупілві”, - пояснює перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Директор ДП “Прозорро” Василь Задворний в свою чергу розповідає: “Наразі ми очікуємо цілу низку законодавчих змін, які зможуть додати необхідний для системи фунціонал. Зокрема, обговорюється питання розвитку сервісів для контролюючих органів. Завдання системи - зробити всі процеси публічних закупівель максимально прозорими, і необхідно дати людям, які приймають управлінські рішення, достатню інформацію в зручному вигляді”.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання