DOZORRO-NEWS

За три квартали поточного року Укроборонпром зекономив завдяки ProZorro понад півмільярда гривень

22.10.2020 10:25

Завдяки використанню системи ProZorro для проведення власних закупівель підприємства Укроборонпрому за підсумками 9 місяців 2020 року зекономили понад 524 мільйони гривень. При цьому 166 мільйонів гривень вдалось заощадити на агрегованих закупівлях: коли товар або послуга купувались спільно в межах одного тендеру для усіх або декількох підприємств Концерну, повідомляє офіційний сайт Укроборонпрму.

Загалом за три квартали поточного року Концерн оголосив та провів близько 16 тисяч тендерів загальноюочікуваною вартістю у понад 5,5 мільярдів гривень. Найбільше підприємства Укроборонпрому закуповували електроенергію та газ, виробниче устаткування та складові до нього, мастильну оливу та охолоджуючі рідини, запасні частини.

Завдяки відкритим та прозорим процедурам закупівель понад 5 тисяч постачальників взяли участь у тендерах.

“Перехід на ProZorro дозволив вирішити системні проблеми в закупівлях, які роками залишалися «недоторканими».З початку року у нас не було жодного звинувачення у ЗМІ щодо закупівель УОП, на які ми б вчасно не зреагували. Змінюється ставлення ЗМІ та громадськості, зросла довіра бізнесу до тендерів підприємств та самого Укроборонпрому, що підтверджується і рівнем конкуренції – в середньому, за даними майданчику, вона складає 2,23”, – коментує досягнення директор із закупівель Концерну Надія Бігун.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання