Агенти ProZorro в дії

20.07.2017 19:46

Що може змусити дівчину йти пішки в Нові Санжари на Полтавщині? Доведено на практиці – такою річчю може бути нестримне бажання навчати користувачів ProZorro. Поліна Колганова – один із 12 регіональних тренерів із закупівель мережі центрів компетенцій ProZorro. Її зона відповідальності – Полтавщина. Тут Поліна провела вже 14 семінарів. Для цього дорогами області цієї весни та на початку літа вона вже проїхала понад 1000 кілометрів. 5 районів. Від Полтави до Кременчука. Завдяки її роботі 468 людей дізналися більше про електронну систему публічних закупівель. Нові компетенції здобули дуже різні люди: журналісти, прокурори, ну і звісно ж учасники закупівель та замовники.

В цьому ж напрямку впевнено рухається координатор центру на Прикарпатті Христина Зелінська. Вона змогла налагодити співпрацю з обласною адміністрацією. Відтак, навчання пройдуть замовники та учасники в усіх районах області (9 тренінгів вже відбулися). Мерія Івано-Франківська у співпраці з Центром почала публікацію аналітики закупівель міста, яка базується на даних модуля аналітики bi.prozorro.org. Більше того, Центр ProZorro, який очолює Христина, та відділ координації закупівель та цінового моніторингу спільно напрацьовують механізми впровадження ризик-менеджменту в закупівлях Івано-Франківська. З іншого боку, Центр підвищив рівень знань і тих, хто займається контролем дотримання законодавства в сфері закупівель. Навчання провели, зокрема, для місцевих прокурорів. І ті вже встигли скористатися отриманими знаннями – з їх допомогою виявили та усунули кілька порушень. Однак у Христини та її команди вистачає часу і на те, щоб пропагувати «прозоррість» і серед громадськості. В області постійно проходять ворк-шопи та навчання для журналістів та громадських активістів. Досвід Івано-Франківська вже став гідним для вивчення. Тому то Христину запросили презентувати його на міжнародній школі для представників громадянського суспільства “How is Ukraine Different”.

Всі разом 12 центрів компетенцій ProZorro з березня по липень провели понад 350 семінарів, у яких взяли участь понад 3500 учасників. І це при тому, що проект спочатку був розрахований на 2900 слухачів. Таке навчання має зрештою покращити якість товарів та послуг, які закуповує держава для забезпечення потреб громад. Це відбувається, з одного боку, завдяки професіоналізації замовників. З іншого – бізнес стає більш обізнаним щодо можливостей ProZorro, а отже активніше бере участь в закупівлях і підвищує рівень конкуренції.

Програма впроваджується ТІ Україна та ДП “Прозорро” за підтримки МФ “Відродження” та проекту USAID, UK aid та Фонду Євразія "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах"

DOZORRO-спільнота на сторожі чесних закупівель!

Громадський моніторинг стане більш підзвітним, більш структурованим, більш ефективним та більш професійним.

19.06.2017 14:22

Комісія без повноважень – що робити з допороговими зверненнями?

У цьому ж блозі ми хочемо дати відповідь на питання “Чому припинили роботу Комісії з розгляду звернень на можливі порушення при здійсненні допорогових закупівель?”. 

14.06.2017 20:17

Готові підтримати ресурсами зрадошукачів в системі публічних закупівель!

Друзі, DOZORRO розширює свою спільноту та надає підтримку регіональним організаціям, які здійснюють моніторинг закупівель.

10.05.2017 14:17

Непрозорі винятки в прозорих планах Києва

Місто Київ – лідер у системі ProZorro за кількістю процедур. Це одне з перших міст яке повністю перейшло на використання нових стандартів відкритості у закупівлях ще з лютого 2015 року, коли у новий інструмент ще мало хто вірив.

15.03.2017 15:16

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання