Автономний задній хід у Хмельницькому

16.06.2017 15:48

Комунальне підприємство “Хмельницьке комунальне підприємство “Електротранс” за три дні до аукціону відмінило електронні торги на закупівлю чотирьох тролейбусів на автономному ходу орієнтовною ціною 34,8 млн. грн.

Замовник під кінець робочого дня, 26 травня викинув на сайт ProZorro протокол засідання тендерного комітету про відміну торгів. Його пояснення звучали так: “Після оголошення відкритих торгів щодо цієї процедури закупівлі було виявлено, що у зв’язку з уточненням міського бюджету на II півріччя 2017 року, передбачається фінансування на закупівлю тролейбусів без автономного ходу. Потреба в подальшій закупівлі тролейбусів з автономним ходом відсутня”.

Відтак, події, які мали відбутися 29 травня, для хмельницьких тролейбусників вже не мали значення. А це — аукціон, на який допустили три фірми: луцьке ДП АСЗ 1 “АТ “АК “Богдан Моторс”, дніпропетровське ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” і київське ТОВ МАЗтранссервіс. Також паралельно у Києві постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України мала розглядати скаргу ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг”, яке було викинуте замовником з тендера. Учасник добивався надання допуску до публічних закупівель шляхом скасування рішення тендерного комітету КП від 6 травня №45 у частині відхилення його пропозиції.

Зауважимо, що “Інженерінг” одного разу зірвало торги ХКП “Електротранс” на 32,2 млн. грн., змусивши останніх повторно їх оголошувати.

Тепер про саму причину скасування нинішнього тендера. Замовник в особі “Хмельницького комунального підприємства “Електротранс” стверджує, що в міському бюджеті відсутні 34,8 млн. грн., передбачені на закупівлю чотирьох тролейбусів на автономному ходу. Однак це не відповідає дійсності.

Сесія Хмельницької міської ради 22 березня затвердила зміни до бюджету Хмельницького на 2017 рік. Серед них проскочила сума 34,8 млн. грн., які виділялися комунальному “Електротрансу” на придбання чотирьох тролейбусів з автономним ходом. Жодних корегувань стосовно витрат для КП після цієї сесії не вносилося. Це підтвердив міський голова Олександр Симчишин на брифінгу журналістам після відміни торгів.

“Кошти (34,8 млн. грн) були закладені на березневій сесії. Проте виникли певні технічні моменти, коли на майданчик “Прозорро” вийшли не зовсім якісні учасники, що у підсумку могло загрожувати більшими проблемами. Я вважаю, що тендерний комітет (ХКП “Електротранс”) зіграв на випередження, не чекаючи рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України”, – пояснив мер.

Є ще пікантна деталь. Починаючи з 2015 року, корпорація “Богдан” стабільно виграє тендера на поставку електротранспорту – 14 тролейбусів для Хмельницького! Про небачений успіх цієї фірми відкрив директор ХКП “Електротранс” Віктор Паламарчук, який фактично продемонстрував явку з повинною: вся попередня тендерна документація на закупівлю тролейбусів писалася під одного учасника. Тобто під корпорацію “Богдан”.

Як депутат Кам’янець-Подільської міськради заробляє на закупівлях

За два роки депутат Кам’янець-Подільської міської Андрій Конюшенко як ФОП отримав 25 держзамовлень від департаменту міської ради, депутатом якої він на сьогодні є. Загальна сума цих договорів складає 3,8 млн.грн.

01.03.2018 19:15

Квест із 4 спроби: як сільська рада сіла в автівку депутата

Копистинська сільська рада вирішила купити службовий автомобіль очікуваною вартістю 310 тис. грн. Це одна з дороговартісних закупівель після капітального ремонту пішохідних доріжок Богдановецького ДНЗ та будівництва зовнішніх мереж водопостачання, яку цього року провела місцева сільрада.

11.12.2017 16:22

Електрокар для департаменту освіти-2

27 жовтня 2017 року відбувся довгоочікуваний аукціон. За постачання електрокару КП «комунальне підприємство по організації роботи міського пасажирського транспорту», яке після придбання має передати його до департаменту, змагалось два учасники

30.11.2017 21:36

Падіння до гривні під відеонаглядом

У Хмельницькій області є таке місто обласного значення Славута, в якому мешкає близько 35 тисяч населення. Місцева влада вирішила не відставати від решти регіонів, які активно впроваджують у життя зовнішнє відеоспостереження, та погрузла в паперову роботу. Спочатку на світ народилася багатообіцяюча програма “Реформування і розвиток житлово-комунального господарства Славути на період 2016-2018 роки”. Темі відеонагляду тут присвячений скромний розділ, в якому сказано: місто готове витратити 1,1 млн. грн. коштів платників податків на придбання, встановлення та обслуговування системи вуличного відеонагляду.

11.09.2017 14:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання