Без вибухівки та наркотиків, але з дискримінацією в закупівлі: Верховна Рада посилює безпеку

16.04.2019 11:01

Безпека народних обранців – понад усе. Управління справами Верховної Ради України через ProZorro купує систему примусової зупинки автотранспорту,  металодетектори і рентген для пошуку у відвідувачів вибухівки, зброї та наркотиків. Якщо у Верховній Раді не змінять тендерну документацію, закупівля відбудеться з порушенням.

Очікувана вартість трьох лотів 10 млн грн. Майже одразу після оголошення торгів потенційні учасники почали вимагати в замовника скасувати дискримінаційні умови закупівлі. 

Технічним вимогам для рентген-інтроскопів відповідає лише одна єдина модель Rapiscan 920 CX, яку виробник презентував на початку 2019 року.

На всі вимоги учасників внести зміни до тендерної документації, в Управлінні справами відповідають, що аналоги існують, наприклад, Astrophysics XIS 6545N. 

Громадська організація "Трипільський край" подивилась технічні характеристики цього приладу. Ось чому Astrophysics XIS 6545N не може бути еквівалентом Rapiscan 920 CX, який вказано у тендерній документації:

  • проникна здатність по сталі в Astrophysics XIS 6545N – 39 мм, тоді як замовник вимагає 44 мм
  • здатність відображення відрізка дроту – 41 AWG, Замовник вимагає 44 AWG
  • вага та габарити приладу не співпадають

Проникаюча здатність 44 мм є надмірною навіть для сучасних аеропортів. У 2018 році аеропорт Бориспіль купував інтроскопи з проникною здатністю 35мм. Тобто, управління справами Верховної Ради України вирішило замовити найновіший зразок обладнання, аналогів якого не існує.

Ще учасники ринку повідомляють, що обладнання, яке дуже хочуть купити в Верховній Раді, на 30% дорожче ніж інші прилади такого призначення. 

Наразі один з учасників торгів вже подав скаргу до Антимонопольного комітету України. Чекаємо справедливого розгляду.

Вдвічі дорожче і з реконструкцією недобудови

Як у Петропавлівській Борщагівці будують школу з купою порушень

30.01.2020 11:30

Сільські депутати чаклують на сесії

На Київщині депутати проводять закупівлі рішенням сесії. Купують вже виконані роботи. 

09.01.2020 20:48

Гора сміття в селі Гора

Так виглядає результат надання послуги з вивезення органічного сміття в с. Гора, що на Київщині. Послуги, замовлення якої відбувалося з численними порушеннями.

19.12.2019 23:00

Оповідь про замовника, який знає все про "неправильний мед"

А поблизу хатки стирчав стовпчик, на якому була прибита поламана дощечка з написом. І кожен, хто хоч трохи вмів читати, міг на ній прочитати: "Стороннім В". Більше прочитати там не міг навіть найвидатніший грамотій. Алан. А. Мілн, «Вінні-Пух»

06.11.2019 11:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання