Депутатський мандат на перемогу в закупівлях Броварів

12.07.2017 17:23

Депутати міських, сільських та селищних рад не отримують заробітну платню за свою депутатську роботу. Можуть розраховувати, у разі гарної роботи, хіба що на вдячність мешканців за комфортніше місто. А от у разі «правильних» голосувань ще й суттєву підтримку від мерії. Так і в Броварах. Підтримав важливі для мера питання на сесії – і ти найулюбленіший постачальник бюджетних установ  міської ради.

Наприклад, депутат Зінченко Микола Андрійович з промерської більшості Броварської міської ради, згідно з електронною декларацією є приватним підприємцем та власником ПП «Маяк». Дивним чином, підприємець Зінченко і ПП «Маяк» є постійними постачальниками виконавчого комітету Броварської міської ради. 

Загалом, пан Зінченко отримав за останній рік замовлень більше, ніж на 7 000 000 гривень від різних установ Броварської міської ради.

Не відстає від пана Зінченка і його дружина, яка є власником ПП «Інком-М».  Починаючи з 2014 року, ПП «Інком-М» продала палива установам Броварської міської ради більше ніж на 2 000 000 гривень.

А як же ProZorro?  Ну так для хорошої людини можна ж і тендерну документацію гарно виписати. Наприклад, конкуренцію обмежити. От як у  тендері на постачання палива , де компанія дружини депутата Зінченка ПП «Інком-М» була єдиним учасником. Бо за умовами тендеру, учасник повинен мати АЗС на відстані не більше, ніж 4 км від офісу Замовника. Вказана адреса Замовника - м. Бровари Київської обл., бульв. Незалежності, 2 каб.101.  Цікаво – відстань міряли прямо від кабінету, чи від будівлі?

Або можна закрити очі і не побачити, що у тендері на  Капітальний ремонт під"їздів житлового будинку  на суму 481 600 грн, пан Зінченко змагався сам із собою за право  виконати капітальний ремонт під`їздів житлового будинку. Загалом-то учасників було троє, але коли зайвого дискваліфікували, залишилось двоє – ФОП Зінченко та ПП «Маяк» на чолі з директором Зінченко. Закон України «Про захист економічної конкуренції»? Ні, не чули.

А для під страховки, якщо тендер більше мільйона гривень, можна і просто відзвітувати про закупівлю. Навіть якщо затверджений порядок застосування системи електронних закупівель розпорядниками бюджетних коштів, установ, організацій у Броварах передбачає закупівлі через ProZorro  від  10000 грн. 

Тож, маючи лояльне відношення з боку виконкому Броварів,  родина Зінченків отримала від депутатства пана Миколи неабияку вигоду.

Не тільки наглядач, але і союзник

Звернення громадських організацій з вимогою відмінити закупівлю — це іноді унікальна можливість для замовників уникнути штрафів. Трипільський край розповідає про свій досвід допомоги ненавмисним порушникам.

22.07.2020 20:30

Рецепт прямого договору

Як в Золотоноші за допомогою дискримінаційних умов на відкритих торгах третій рік поспіль укладають прямі договори на закупівлі шкільного харчування з двома ФОПами.

17.02.2020 16:55

Сільські депутати чаклують на сесії

На Київщині депутати проводять закупівлі рішенням сесії. Купують вже виконані роботи. 

09.01.2020 20:48

Гора сміття в селі Гора

Так виглядає результат надання послуги з вивезення органічного сміття в с. Гора, що на Київщині. Послуги, замовлення якої відбувалося з численними порушеннями.

19.12.2019 23:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання