Молода Черкащина: на варті мрій корупціонерів

09.03.2018 14:31


Якщо на сторожі прозорих та ефективних публічних закупівель несе варту громадська організація “Молода Черкащина”, можна бути спокійними, закупівлі цього регіону в надійних руках.

Історія ГО “Молода Черкащина” розпочалась у січні 2004, й  вже протягом  14 років організація займається створенням умов для розбудови громадянського суспільства й сталого розвитку України шляхом просвітницької та адвокаційної діяльності, підтримки громадянського активізму.

Для досягнення мети “Молода Черкащина” реалізує проекти в таких напрямах: 

1. Робота з дітьми та молоддю, молодіжними організаціями

2. Робота по вихованню свідомих та політично активних громадян, сприяння прозорості та демократичності виборчих процесів

3. Робота з розвитку громадянського суспільства, у тому числі фінансова підтримка громадських ініціатив та посилення впливу громадських організацій

4. Робота в інтересах людей з інвалідністю, в тому числі просвітницькі та адвокаційні кампанії

5. Робота у сфері утвердження гендерної рівності, в тому числі надання консультативної допомоги жінкам у складних життєвих обставинах

У червні 2017 року ГО “Молода Черкащина” приєдналася до Dozorrо-Спільноти й одразу активно поринула у нелегкий закупівельний світ. За 6 місяців 2017 року організація, зокрема, її учасник Артур Чемерис, відреагувала на факти можливих порушень в більше ніж сотні закупівель. Було отримано десятки відповідей від правоохороних та контролюючих органів, а більшість викладених фактів буде перевірено під час здійснення чергових заходів фінансового контролю замовників Державною аудиторською службою. За зверненнями “Молодої Черкащини” було порушено ряд кримінальних проваджень.

Громадська організація “Молода Черкащина” не тільки перевіряє закупівлі та шукає порушення, але й займається освітою громадян. Організацією було проведено декілька семінарів «Прозоро про PROZORRO» для громадських активістів, під час яких вони дізналися про особливості роботи електронної системи закупівель, можливості для моніторингу, які вона надає, та навчилися користуватися іншими відкритими електронними реєстрами. 

За активність у сфері закупівель “Молода Черкащина” була нагороджена спеціальної відзнакою  Dozorro-ACTIVE - Активісти, що не здаються ні перед чим!

Віримо, що й надалі ця чудова команда на чолі з керівником Вікторією Феофіловою буде займатися розвитоком громадянського суспільства, контролювати та впливати.


Мріяти не заборониш

У червні 2017 року Автотранспортне підприємство Черкаської обласної ради вирішило придбати легковий автомобіль орієнтовною вартістю 1,4 млн гривень. Відповідно до технічних вимог, вказаних у тендерній документації, об’єктом інтересу став седан преміум класу - Infiniti Q70. Саме такий автомобіль за результатами закупівлі мав бути переданий у користування голові Черкаської обласної ради Олександру Вельбівцю. Але одразу після оголошення, на закупівлю звернули увагу члени громадської організації “Молода Черкащина”. Вони повідомили про оголошення редакціям місцевих та національних інтернет-ЗМІ. Одразу відреагували у редакцїї “Наші гроші”, згодом і місцеві ЗМІ висвітлили факт оголошення. 

Після ряду публікацій та резонансу, вони звернулися до представників політичної партії, яку представляє очільник обласної ради. Реакцією місцевого осередку БПП став заклик скасувати тендер. Згодом відмовився від ідеї закупівлі й сам Голова обласної ради Олександр Вельбівець, разом за своїми політичними колегами закликав відмінити закупівлю.

У результаті, вже 22 червня, менше ніж за тиждень після оголошення, закупівля була відмінена відповідно до пункту 2 статті 31 Закону “Про публічні закупівлі” через скорочення фінансування.

Від скарг до партнерства. Як працює координатор DOZORRO у Рівненській області

Друга історія про роботу, цілі, проблеми й успіхи Святослава Клічука - регіонального партнера у Рівненській області.

09.07.2018 11:30

Офіс регіонального розвитку: провідники змін

Місією Офісу Регіонального Розвитку є формування відкритого, демократичного, ліберального громадянського суспільства в Україні

21.06.2018 18:15

Антикорупційний штаб: перевіряє обіцянки можновладців

Метою діяльності організації є подолання корупції шляхом сприяння системним змінам

14.06.2018 13:59

Мережа ЛЖВ: моніторинг медичних закупівель

6 представників регіональних відділень Мережі ЛЖВ є членами DOZORRO Спільноти

31.05.2018 17:08

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання