Мережа ЛЖВ: моніторинг медичних закупівель

31.05.2018 17:08

Мережа ЛЖВ є найбільшою пацієнтською організацією в Україні. Була заснована у 2001 році й на сьогоднішній день має свої осередки у кожному регіоні України. Основною метою діяльності організації є адвокація 100% забезпечення якісним лікуванням усіх ВІЛ-позитивних пацієнтів. У 2015 році року команда Мережі ЛЖВ долучилась до запуску реформи державних закупівель та створення системи ProZorro. Після чого у співпраці з Інститутом аналітики та адвокації була підготовлена команда, діяльність якої скеровано на моніторинг закупівель лікарських засобів у регіонах. 

6 представників регіональних відділень Мережі ЛЖВ є членами DOZORRO Спільноти, працюють над тим аби лікарні були добросовісними замовниками та проводили закупівлі ефективно. За час діяльності команди Мережі у DOZORRO Спільноті вдалось досягти:

  • відміни медичних закупівель з порушеннями на понад 13,9 млн. грн. 
  • ініційовано перевірок закупівель загальною вартістю на понад 146 млн. 


За такі вагомі успіхи БО “БТ “Мережа” м. Львів та БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків були відмічені нагородами: Ідентифікатор порушень - Лідер за кількістю визначення порушень у закупівлях; Кращий інформатор - Лідер за кількістю звернень до контролюючих органів та Dozorro-ON-LINE - Найактивніше використання інструментів моніторингу.

Основна діяльність команди зараз направлена на виявлення порушень у медичних закупівлях та комунікацію з замовником щодо їх усунення. Окрім цього Мережа підтримує напрямок моніторингу цін на закупівлі лікарських засобів. Особливої важливості такий моніторинг набуває у взаємодії із адвокаційною діяльністю Мережі  загалом. Остання забезпечує здешевлення вартості ключових препаратів для лікування ВІЛ та Гепатиту С. Разом із цим моніторингова команда Мережі має забезпечити застосування цих цін лікарнями на місцях під час розрахунку очікуваної вартості закупівлі та обрання процедури.  

Гроші на ремонт абмулаторії

10 січня 2018 року Комунальний заклад охорони здоров'я Балаклійської районної ради "Балаклійський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" оголосив повідомлення про проведення відкритих торгів з Реконструкції нежитлової будівлі під амбулаторію загальної практики сімейної медицини КЗОЗ БРР "Балаклійський районний центр первинної медико-санітарної допомоги", розташованої за адресою: вул. Перемоги, 100 м. Балаклія, Балаклійський район, Харківська обл., очікувана вартість робіт складала 2 917 789 грн (ідентифікатор закупівлі UA-2018-01-10-000018-a).
Під час вивчення тендерної документації було виявлено, що замовник застосував надмірні вимоги до учасників торгів, а також несвоєчасно оприлюднив інформацію щодо технічного завдання тендеру. В телефонній розмові замовнику було повідомлено про вчинені ним порушення, в результаті проведеної роботи з замовником та звернення уваги тендерного комітету на порушення закупівлю було відмінено.




Як це працює або робота координатора DOZORRO у Львівській області

“Замовники мають в себе повірити і освоїти ті навички, які допоможуть їм провести будь-які торги” - Мирослав Сімка

22.06.2018 12:14

Офіс регіонального розвитку: провідники змін

Місією Офісу Регіонального Розвитку є формування відкритого, демократичного, ліберального громадянського суспільства в Україні

21.06.2018 18:15

«Центр медіарозслідувань «Прозоро»: викриває корупційні схеми

У червні 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» долучилась до DOZORRO-спільноти

17.05.2018 14:16

Як в Луганській області моніторять публічні закупівлі

Історія про громадську організацію «Розвиток публічних закупівель».

10.05.2018 14:58

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання